26.09.2020 |
Territoris.cat

L'escola Pompeu Fabra ha estrenat el pati 14 que fomentarà els valors amb l'esport

La iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollerussa, la Fundació F.C. Barcelona i de l’Obra Social la Caixa, i està previst que es pugui traslladar també a l'escola Les Arrels.

Representació dels escolars i les autoritats, inaugurant el Pati 14
Representació dels escolars i les autoritats, inaugurant el Pati 14
L'escola Pompeu Fabra ha estrenat el pati 14 que fomentarà els valors amb l'esport

La Fundació Cruyff ha inaugurat aquest dilluns en l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa el primer Patí 14 de la demarcació de Lleida, que representa el setè dels que hi ha repartits per Catalunya. Un projecte que té com a objectiu fomentar els valors del companyerisme, la integració i la participació a través de l'esport. El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Mollerussa, la Fundació F.C. Barcelona i l'Obra Social la Caixa.

Inauguració Pati 14 escola Pompeu Fabra.L’acte inaugural ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, que ha agraït a tots els agents implicats la seva aposta per Mollerussa, una aposta que fa que la ciutat continuï amb el seu posicionament de foment dels valors educatius a través de la pràctica de l’esport. L’alcalde ha explicat que la voluntat és que continuï aquesta aliança d’èxit amb la Fundació Cruyff, que ja va començar al juny del 2012 amb la inauguració d’un Cruyff Court a l’escola Mestre Ignasi Peraire, fent realitat també un altre Pati 14 a l'escola pública, Les Arrels.

Pati 14 Pompeu Fabra 1La directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura, ha explicat que són els mateixos nens els que decideixin quins són els jocs que volen a la seva escola i en el cas del Pompeu Fabra han triat una pista d’atletisme, un cercle de jocs i una àrea per fer esports de pilota, tres àmbits que han estat pintats en una part del pati de l’escola amb una pintura especial d’alta resistència amb un pressupost de més de 8.000 euros.

L’escola també ha rebut diferents material esportiu que ha estat estrenat pels alumnes per provar els nous jocs. L’acte inaugural, que s’ha obert amb una actuació musical d’un grup d’alumnes, ha comptat amb la participació de tot l’alumnat i el professorat del centre, els quals de la mà del seu director, Ignasi Cañelles, han agraït que tant l’Ajuntament com la Fundació Cruyff hagin pensat en l’escola Pompeu Fabra per estrenar a Mollerussa aquesta iniciativa.

L'escola Pompeu Fabra ha estrenat el pati 14 que fomentarà els valors amb l'esport
comentaris