07.05.2021 |
Territoris.cat

Gerard Costa guanya la primera cursa vertical Fita Alta Madness de Sidamon

L'organització confirma la continuïtat de la cursa per l'any vinent, però potser amb algun canvi de format, ja sigui la ubicació de la cursa (tot i que serà a la mateixa zona propera de la Fita Alta) com poder fer-la per relleus i per equips i així obrir la cursa a més, participants

Els participants en la primera Fira Alta Madness de Sisdamon
Els participants en la primera Fira Alta Madness de Sisdamon
Gerard Costa guanya la primera cursa vertical Fita Alta Madness de Sidamon

L'atleta de Vic Gerard Costa es va adjudicar aquest dissabte, la primera cursa vertical del Pla d'Urgell, la Fira Alta Madness de Sidamon. Una prova atlètica i solidària que va comptar amb una gran expectació. Costa va completar el centenar de pujades amb un temps d'1 hora i 33 minuts, seguit d'Antonio Morales dels Vikings de Bellvís i de Dani Mateu del Club Pedalada.cat de Balaguer, i pel que fa a la participació femenina l'organització va destacar la participació de l'atleta de Balaguer Anna Codina del Club Pedalada.cat.

Els participants en la pujada a la Fita Alta Madness de SidamonLa cursa la van completar Ricard Borges, Joel Carulla, Xavier Puigredón, Eduard Tejedor i Josep Perelló de Mollerussa i Santi Millan, de Balaguer, procedents de les comarques de les comarques del Pla d'Urgell, i també de la Noguera i Osona.

El circuit era a la Fita Alta, al terme de Sidamon, i s'havia de completar fent 100 pujades i baixades al tossal, cobrint cada vegada un desnivell positiu de 14,4 m en un circuit circular d'uns 95 metres.. Així doncs, tots els corredors van acumular un desnivell positiu total de 1440 metres en poc més de 9,5 km.

La cursa tenia com a objectiu recaptar fons per la investigació i difusió d'una malaltia minoritària, la miopatia miotubular. Aquesta malaltia afecta al múscul esquelètic i provoca feblesa muscular. És causada per una mutació al gen MTM1 situat al cromosoma X humà i afecta gairebé en exclusiva a homes. S'estima que es presenta 1 cas per cada 50 000 nounats.

Els guanyadors de la Fita Alta MadnessEls 10 dorsals disponibles per la cursa s'han venut tots a través d'una subhasta a cegues. D'aquesta manera es van poder aconseguir més de 1700 euros que aniran íntegrament destinats a la fundació Myotubular Trust, a Londres. A part, també hi ha obert un número de compte de corrent on la gent pot fer les seves aportacions i on, fins aquest dissabte, ja s'han superat els 300 euros. El compte, el qual estarà obert encara una setmana més, és el ES34 0081 0139 1700 0137 2540, del Banc de Sabadell. Així doncs, amb la primera edició d'aquesta cursa, què va començar com una broma entre quatre amics aficionats a córrer per la muntanya, s'han pogut recaptar més de 2.000 euros, per a la investigació i difusió de la miopatia miotubular.

La cursa va comptar amb un espectador privilegiat, el Lluc un nen de gairebé 3 anys qui pateix l'esmentada malaltia, acompanyat dels seus pares i tiet.

Gerard Costa guanya la primera cursa vertical Fita Alta Madness de Sidamon
comentaris