L'atleta del Serralada, Jordi Balagué finalitza la cursa de llarga distància Ultra-Trail du Mont-Blanc

L'atleta mollerussenc va participar la passada temporada en totes les proves de la Copa Catalana d'Ultraresistència de la FEEC, obtenint el guardó de Finisher de la competició.

Jordi Balagué creua l'arribada a Chamonix, amb els evidents signes de la fatiga
photo_camera Jordi Balagué creua l'arribada a Chamonix, amb els evidents signes de la fatiga

L'atleta mollerussenc, i militant en les files del Grup Excursionista Serralada, va assolir el passat mes d'agost un nou repte personal, finalitzar una de les proves més emblemàtiques de la llarga distància l'Ultra-Trail du Mont-Blanc. Es tracta d'una competició amb un recorregut de 170 quilòmetres i un desnivell de 10.000 metres, en la que hi van participar més de 2.500 atletes.

Jordi Balagué en el recorregut de l'l'Ultra-Trail du Mont-BlancLa voluntat de Balagué era participar en la competició francesa, el passat any, però el sorteig l'hi va frustrar el seu repte. Però per contrarestar aquesta petita frustració, l'atleta en va proposar participar en totes les proves la Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència de la FEEC. Amb una voluntat de ferro el mollerussenc va aconseguir convertir-se en Finisher de la competició Catalana.

Segons explica, aquest objectiu l'hi va servir com a preàmbul de preparació pel seu gran repte, l'Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB). I va preparar l'equip per traslladar-se a Chamonix, i relacionar-se amb més de 2.500 atletes arribats de tots els racons del món. Un interès que segons explica l'atleta es deu, a què la prova francesa, és un referent per als corredors de muntanya, el que seria la marató de New York per als corredors d'asfalt.

Van ser més de 42 hores de competició, sense interrupció, corrent i caminant per alguns dels colls, cims i pobles més coneguts dels Alps francesos, italians i suïssos, amb temperatures de fins a 35 graus a 1000 metres, el que va provocar un gran nombre d'abandonaments.

Jordi Balagué, va demostrar un cop més, la seva tenacitat i les ganes d'assolir els reptes que es proposa, no importava la posició, tan sols finalitzar la prova i gaudir de l'experiència esportiva i personal, així com del paisatge dels Alps.