Satisfacció a Sidamon en la primera Cursa del Tossal de les Tenalles

Bernat Vaqué, Juanma Fernández, i Jose Do, Nuria Tillo, Eva Ribalta i Joana Tomé van aconseguir els pòdiums dels deu quilòmetres, i Pau Aiguadé, Jordi Camats, i Jose Luís Pérez, amb Antonia Argiles, Maria March, Adriana Vilalta o feien en els sis quilòmetres
Pòdium de la Cursa del Tossal de les Tenalles de Sidamon ©JosepAPérez
photo_camera Pòdium de la Cursa del Tossal de les Tenalles de Sidamon ©JosepAPérez

Sidamon ha reconvertit el que va ser la Milla urbana en una proposta més oberta a l'activitat física i al gaudi del paisatge dels termes del Pla d'Urgell, sota l'aixopluc de Cursa Caminada del Tossal de les Tenalles, l'àrea d'esport del consistori va reunir al voltant de dues-centes seixanta persones de totes les edats inscrites en els recorreguts de sis i deu quilòmetres.

Sortida de la Cursa Caminada del Tossal de les Tenalles ©JosepAPérez
Sortida de la Cursa Caminada del Tossal de les Tenalles ©JosepAPérez

Entre tots els participants un nombrós col·lectiu d'atletes que competien per la classificació en la Lliga Ponent, sota el cronometratge d’Iter5 en els dos recorreguts i la resta de participants també es va distribuir entre els dos circuits.

Pel que fa al besant competitiu el primer classificat en la cursa de deu quilòmetres va ser l'atleta dels Xafatolls, Bernat Vaqué, seguit de l'independent, Juanma Fernández, i Jose Do Prado també dels Xafatolls. Pel que fa a les fèmines el millor temps l'assolia Nuria Tillo, de l'Associació Atlètica Xafatolls, seguida de les companyes d'equip Eva Ribalta i Joana Tomé.

En el recorregut de sis quilòmetres Pau Aiguadé dels Xafatolls es va proclamar campió, seguit de l'atleta del Clos Pons Thai Runners, Jordi Camats, i Jose Luís Pérez, de l'Stargard Go!. En la categoria femenina els millors temps els van aconseguir Antonia Argiles, del Clos Pons Thai Runners, en segon lloc, es va classificar Maria March, dels Xafatolls, i el tercer lloc l'aconseguia Adriana Vilalta, del Clos Pons Thai Runners. 

Organitzadors i voluntaris que van fer possible la Cursa del Tossal de les Tenalles de Sidamon ©JosepAPérez
Organitzadors i voluntaris que van fer possible la Cursa del Tossal de les Tenalles de Sidamon ©JosepAPérez

Pel que fa als caminadors, van poder gaudir d'una caminada exigent pels desnivells de La Serra i els embassaments, entre conreus les vistes des de la part més alta del terme, passant pel jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles, els dels deu quilòmetres es van endinsar en els voltants del terme de Bell-lloc, per entrar novament a Sidamon per La Coma. Tots els recorreguts perfectament senyalitzats, amb controls en els punts amb alguna dificultat i avituallaments al llarg de tot el recorregut, amb aigua fresca, fruita i fruits secs. Una magnífica organització que va ser possible gràcies als voluntaris i un gran nombre de veïns de Sidamon que hi van participar.

En l'arribada als participants els esperava el sopar i beure, concert de la banda I-nuits, discjòqueis i també es va obrir el recinte de les piscines per gaudir d'un bany a la llum de la lluna, per participants i pels veïns.   

Comentaris