Els mundials d'esquí de muntanya portaran a la Vall de Boí 24 equips internacionals i més de 400 esportistes

Amb aquesta cita, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya demostra, una vegada més, el seu compromís en la promoció de l’esport de competició i, alhora, la seva voluntat per potenciar noves disciplines a les estacions com l'esquí de muntanya
Esquí de Muntanya a l'estació de Boí-Taüll - Foto: Boí-Taüll
photo_camera Esquí de Muntanya a l'estació de Boí-Taüll ©Boí-Taüll

L'estació de Boí Taüll va demostrar la seva capacitat i les qualitats de tots els agents de l'entorn en l'organització de competicions de caràcter internacional, essent la seu del Campionat d'Europea d'esquí de muntanya que es va celebrar al febrer de l'any passat. Per aquest motiu la Federació Internacional d'Equí de Muntanya (ISMF) va decidir pujar el llistó a les pistes lleidatanes i traslladar l'organització de l'ISMF World Champinship Skimo 2023.

Presentació Campionat del món Esquí de Muntanya ©JosepAPérez
Presentació Campionat del món Esquí de Muntanya ©JosepAPérez

Les pistes que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acolliran les proves del Skimo 2023, entre el 26 de febrer i el 4 de març, que es duran a terme en les modalitats d'esprint, individual, vertical, relleus i equips. La decisió del Comitè Olímpic Internacional (COI) de donar cabuda a l'esquí de muntanya als JJOO de Milano Cortina 2026 ha marcat un abans i un després en les competicions de skimo a tots els nivells. Així, de les cinc competicions que es disputaran a Boí Taüll, dos seran les que el COI ha decidit que formin part dels JJOO: l'esprint i els relleus.

Boí Taüll compta amb 550 hectàrees de domini esquiable i 45 quilòmetres de pistes així com 4 itineraris abalisats per a la pràctica de l'skimo. El domini esquiable està situat just al costat del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Segons l'organització, la seva ubicació, alçada i orientació garanteixen unes condicions idònies pel que fa a la neu.

Esquí de Muntanya a l'estació de Boí-Taüll ©Boí-Taüll
Esquí de Muntanya a l'estació de Boí-Taüll ©Boí-Taüll

En els dies vinents està previst tancar el llistat definitiu de corredors, però de moment ja n'hi ha inscrits més de 400. Es preveuen superar les 650 acreditacions amb el conjunt dels equips que provenen de 24 països: Andorra, Alemanya, Austràlia, Àustria, Brasil, Bulgària, Canadà, Colòmbia, la República Txeca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Japó, Noruega, Polònia, Suècia, Suïssa, Tailàndia, Turquia, Estats Units i la Xina.

La inauguració dels mundials es farà el dia 27 de febrer al vespre just al davant de l'església romànica de Sant Climent de Taüll, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Comentaris