Acció Climàtica no ha trobat de moment cap nou cas de grip aviària a la zona de protecció pel focus d'Arbeca

A les granges que es troben en aquest perímetre, hi ha restricció de moviments tot i que es poden fer excepcions com per exemple pel trasllat d'ous per a consum i incubació
Granja en la qual es va detectar el brot de grip aviària a Arbeca ©AnnaBerga
photo_camera Granja en la qual es va detectar el brot de grip aviària a Arbeca ©AnnaBerga

Segons ha explicat la directora general d'Agricultura, Elisenda Guillaumes de moment no s'ha trobat cap nou cas de grip aviària a la zona de protecció que es va establir la setmana passada després de l'aparició d'un focus en una granja de galls d'indis d'Arbeca. 

Els tècnics han inspeccionat més d'una trentena de granges i totes estan correctes, sense cap novetat

A les granges que es troben en aquest perímetre, hi ha restricció de moviments tot i que es poden fer excepcions com per exemple pel trasllat d'ous per a consum i incubació. Aquest cas de grip aviària, té el seu origen en l'entrada de palla contaminada a l'explotació on es va detectar. És el primer focus en una granja a Catalunya des de 2017, quan hi va haver un cas en una explotació d'ànecs d'engreix a Girona.

Arran d'aquest focus s'han sacrificat 37.000 galls d'indi i 50.000 guatlles. També s'han immobilitzat les explotacions aviàries de l'entorn a 10 quilòmetres de la granja afectada. Són unes 73 explotacions de les Garrigues, l'Urgell i el Pla d'Urgell. La normativa marca que la immobilització s'allargui durant 30 dies des de la detecció del focus.

Comentaris