Les Borges Blanques aprova un pressupost de 8,3 milions, amb una desena d'inversions

Els comptes pel pròxim any incorporen una desena, que sumen 1.717.268 euros i serviran, entre altres, per finalitzar la construcció de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues
Arxiu, Ple de les Borges ©AjBorges
photo_camera Arxiu, Ple de les Borges ©AjBorges

El Ple de les Borges Blanques va aprovar aquest dijous el pressupost inicial per al 2022, que creix un 2,34% respecte de l’any 2021 i que se situa en 8.397.008 euros. Els comptes pel pròxim any incorporen una desena d'inversions, que sumen 1.717.268 euros i serviran, entre altres, per finalitzar la construcció de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues, per adquirir un solar que servirà per ampliar la zona esportiva, la urbanització de carrers i l’adequació de camins.

Proposta gràfica del futur Arxiu Comarcal de les GarriguesL’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, va explicar que entre les inversions destaquen els futurs equipaments esportius i culturals, la millora de la seguretat viària i les accions encaminades a afavorir la participació ciutadana. En aquest sentit, es destinaran 50.000 euros en aquesta partida, amb l’objectiu de celebrar una nova edició dels Pressupostos Participatius, en què es triarà el projecte guanyador aquest 2022 i s’executarà el 2023. Es tracta d’una decisió que el consistori borgenc ja ha dut a la pràctica aquest 2021, en què el veïnat de les Borges ha triat la instal·lació d’un parc infantil d’aventura com a iniciativa guanyadora dels pressupostos, i que es farà realitat aquest 2022.

El pressupost de la capital de les Garrigues té prevista una partida de 160.000 euros per adequar un camí per a vianants que connecti el poble amb el cementiri i que permeti fer el trajecte a peu amb seguretat i sense haver de travessar la carretera. També hi ha prevista una partida de 20.000 euros per adquirir una finca que possibiliti crear el tram final d’aquest vial.

El consistori de les Borges Blanques també té previstes per aquest 2022 tres partides que sumen 1.016.968 euros, les darreres licitacions, que serviran per donar per finalitzades les obres de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. El capítol 3 d’ingressos, que regula les taxes i preus públics, també viurà un increment del 9,18% respecte del pressupost del 2021, i assolirà uns nivells similars als que tenia abans de la pandèmia.

Comentaris