28.07.2021 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques convoca una nova edició del Concurs de Campaners

Pere Giné, fent el repic de campanes de Festa Major 1
Pere Giné, fent el repic de campanes de Festa Major
Les Borges Blanques convoca una nova edició del Concurs de Campaners

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha convocat una nova edició del Concurs de Campaners, un certamen que se celebrarà el pròxim dissabte, 15  de setembre, i que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, el Centre d’Estudis de les Garrigues, la Parròquia Assumpció de Maria, l’Associació de Campaners de les Borges i la Confraria de Campaners i Carrilonistes de Catalunya.

Un nen participant al III Concurs de Campaners de les Borges.El concurs consta de dues categories en funció de l’edat. La primera categoria és per a campaners menors de 16 anys i la segona per a participants que superin aquest llindar d’edat. Les bases estableixen que els repics de campanes són lliures. Cada participant disposarà de 6 minuts per dur a terme dues interpretacions en les quals, personalitats relacionades amb el món campaner, valoraran el repic més original, el més melòdic i el més ben tocat.

Tots els concursants optaran a tres premis per categoria, en la primera el jurat premiarà amb 100, 50 o 25 euros els tres primers classificats, en la segona, els guanyadors s’emportaran 250, 125 o 75 euros

En Pere Giné, un dels organitzadors de l’esdeveniment, és campaner de les Borges des de fa 31 anys i explica que per a ser un bon campaner, a banda de no tenir vertigen, és necessari tenir ritme, com si toquessin la bateria. Giné exposa que el concurs ja s’ha convertit en tradició i aplega gent de totes les contrades: l’any passat va venir el cap dels campaners de la catedral de València, Francesc Llop, i també han vingut des de Burgos, el País Basc i, altres indrets com la catedral de Cervera, Reus i Tarragona.

Les Borges Blanques convoca una nova edició del Concurs de Campaners
comentaris