Les Borges projecta 66 pisos a la zona de Farines Cervós

El projecte urbanístic que afectarà una superfície d’11.000 metres quadrats als dos costats del Canal d’Urgell, descarta totalment la possibilitat de recuperar l'activitat industrial, per la qual cosa la iniciativa és reconvertir l'espai en habitatges, o oficines comercials
Farinera Cervós a les Borges Blanques ©Territoris
photo_camera Farinera Cervós a les Borges Blanques ©Territoris

L'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar aquest dimecres la planificació urbanística de la zona de la Farinera, un projecte que permetrà la construcció de 66 habitatges, habilitar 1.960 m² de zona enjardinada, i 3.000 metres quadrats de zona comercial. La voluntat de l'equip de Govern de la capital de les Garrigues és rehabilitar i donar nous usos a l’antiga fàbrica de farines Cervós, actualment en desús.

El projecte urbanístic que afectarà una superfície d’11.000 metres quadrats als dos costats del Canal d’Urgell, descarta totalment la possibilitat de recuperar l'activitat industrial, per la qual cosa la iniciativa és reconvertir l'espai en habitatges, o oficines comercials.

El Ple de Pressupostos del 21 de desembre del 2022 ©AjBorges
El Ple de Pressupostos del 21 de desembre del 2022 ©AjBorges

El consistori té previst una inversió en el projecte de 570.000 euros encara que la inversió definitiva es concretarà un cop finalitzi el període d'exposició pública, i es puguin redactar els projectes definitius.

Aquest projecte forma part de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que el Ple de les Borges va aprovar el passat 24 de novembre.

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, va explicar que l’edifici de la Farinera és un espai de gran valor per la qual cosa, "aquest pla vol evitar el procés de degradació d’aquest espai de la ciutat, dotar-lo de noves zones verdes al voltant del canal i, sobretot, rehabilitar l’edifici de la Farinera per donar-li nous usos com podria ser habitatges protegits de titularitat pública o oficines". Palau va afegir que en un principi és un avantprojecte que es definirà un cop hagi exhaurit el termini inicial del procés administratiu.

Comentaris