Les Borges ret homenatge al jove Cosmin Ionescu, que va morit al mes de febrer

La donació constituirà una mostra permanent en la Biblioteca Marquès d’Olivart, que inclou figures fetes pel Cosmin a partir de peces Lego, que s’han col·locat en unes urnes, així com una carta que el jove va deixar escrita, i que s’ha traduït al català, al castellà i al romanès
Un dels discjòqueis sosté la imatge de Cosmin des de l'escenari @Borges
photo_camera Homenatge dels joves de les Borges al Cosmin Ionescu @Borges

Uns del desitjos del jove Cosmin Ionescu va ser que la seva col·lecció de peces Lego se cedís a l'Ajuntament de les Borges Blanques la seva ciutat de residència, i en la que es va convertir en un activista juvenil de referència, abans que el càncer posés fi a la seva vida al mes de març. Aquest dimarts l'Ajuntament de la capital de les Garrigues va organitzar un acte a la Biblioteca Marquès d’Olivart en el qual hi va participar la família del Cosmin.

Segons va explicar la família, el Cosmin volia que tots els nens i nenes poguessin conèixer de prop les seves creacions, així com la Legoteràpia, amb què feia més portadora la seva estança a l’hospital durant els períodes de tractament contra el càncer

L'alcaldessa, Núria Palau i la família de Cosmin ©BorgesLa donació constituirà una mostra permanent en la Biblioteca Marquès d’Olivart, que inclou figures fetes pel Cosmin a partir de peces Lego, que s’han col·locat en unes urnes, així com una carta que el jove va deixar escrita, i que s’ha traduït al català, al castellà i al romanès.

Aquesta mostra de figures Lego, que romandrà exposada a la Sala Infantil de la Biblioteca, és una cessió de la família de Cosmin Ionescu al municipi per tal que tots els usuaris de l'equipament, especialment els infants, puguin conèixer el significat que tenien aquestes peces per al Cosmin.

El jove va convertir el tractament a l'hospital en un procés més amè gràcies al joc de construcció Lego i al programa ‘Logoteràpia’ de l’Hospital Sant Joan de Déu

La mostra de peces Lego en homenatge a Cosmin Ionescu (1)El Cosmin va voler compartir la seva experiència amb altres nens amb càncer i va participar, entre altres, a la fira de modelisme i jocs d’estratègia que es va celebrar a les Borges, per donar a conèixer les seves creacions. Ara, les seves figures de peces Lego seran exposades de nou a la Biblioteca en record i homenatge de la seva figura i de la seva gran tasca per les Borges i les Garrigues.

L’homenatge ha estat organitzat per l’Ajuntament de les Borges Blanques i la Biblioteca Marquès d’Olivart, en el marc de les activitats de desembre, prèvies a les festes de Nadal. El pròxim dilluns, 20 de desembre, a les 17.30 hores, es durà a terme la darrera de les activitats mensuals que s’han programat a la biblioteca, el grup de lectura ‘Trobades de poesia’. Durant la trobada, es comentaran les obres de Dolors Miquel, coordinades pels poetes Jesús Maria Villafranca i Maria Teresa Vilà.

   

Comentaris