18.04.2021 |
Territoris.cat

Les Borges homenatja a l’autor local Carles Mas

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia i en un acte que es va acompanyar amb una actuació d'alumnes de l'Escola de Música de les Garrigues

Dia Mundial de la Poesia a les Borges interior buena
Celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Borges
Les Borges homenatja a l’autor local Carles Mas

La capital de les Garrigues es va sumar la setmana passada al Dia Mundial de la Poesiaamb un recital poètic que va tenir lloc a la Casa de la Cultura. L'acte va començar amb la lectura del poema “Preneu les roses”, d’Olga Xirinacs, en diferents idiomes i l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola de Música de les Garrigues.

A continuació es va portar a terme un homenatge al poeta borgenc Carles Mas, a través de la lectura d’una selecció de poemes a càrrec del grup de teatre Nissaga i de familiars de l’autor.

Voluntaris de diferents nacionalitats van participar amb la lectura d'un poema en diverses llengües

L'acte, obert al públic, va comptar amb la participació de voluntaris de diferents nacionalitats que viuen a la comarca, els quals van llegir el poema de Xirinacs en diferents llengües, com el català, l’aranès, l’italià, l'àrab, l'alemany, i el romanès, entre d'altres. Aquesta lectura també va comptar amb la col·laboració del Servei Comarcal de Català a les Garrigues.

Pel que fa a l'homenatge a Carles Mas, nascut el 1916 a les Borges, es va destacar la trajectòria i que, tot i haver hagut de deixar l’escola abans d’hora per ajudar a portar les terres de casa, el 1934 va iniciar les seves primeres col·laboracions al setmanari local Horitzó. La seva poesia de tema amorós, religiós i a voltes camperol, es divulgà a través de diaris, llibrets de festa major i a la revista local Terrall.

La regidora de Cultura, Ariadna Salla, va destacar la importància d’aquest acte “una jornada que se celebra arreu del món i a la qual les Borges s'afegeix cada any amb l'objectiu de popularitzar aquest estil literari que a través de diferents llengües arriba a tothom”. La regidora també va agrair la implicació de tots els lectors que han col·laborat en aquesta iniciativa “demostrant que la diversitat d'idiomes és enriquidora i fa que la cultura sigui accessible a més gent”.

L'acte, organitzat per la biblioteca Marquès d'Olivart i l’Ajuntament de les Borges, també va comptar amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, dels Amics del Terrall, l’Associació de Dones la Rosada i la revista Terrall.

Les Borges homenatja a l’autor local Carles Mas
comentaris