07.05.2021 |
Territoris.cat

La brigada municipal de les Borges realitza obres de millora al cementiri

L'objectiu és embellir el recinte funerari, que amb motiu de la festivitat de Tots Sants rebrà centenars de visites

Obres millora cementiri
Obres millora cementiri de les Borges Blanques.
La brigada municipal de les Borges realitza obres de millora al cementiri

La brigada municipal de les Borges Blanques està duent a terme les obres de millora i manteniment al cementiri amb l’objectiu que estigui a punt per la propera diada de Tots Sants. En concret, els treballs consisteixen en arrebossar i repintar les parets desgastades per l’efecte del sol i de la pluja, i en la millora de les zones enjardinades, de manera que el recinte, un dels espais més importants de la localitat, “pugui ser visitat pels veïns i familiars en les millors condicions possibles”, assegura l’alcalde Enric Mir. Les obres, que van arrencar fa tres setmanes, finalitzaran entre avui i demà.  

L’alcalde Enric Mir ha explicat que aquestes actuacions tenen lloc “per tal de deixar el recinte a punt per rebre la gran afluència de visitants que tradicionalment passen pel cementiri a recordar els seus difunts”. Per aquest motiu també s’ha acondicionat el pàrquing del cementiri per tal de facilitar l’aparcament dels vehicles durant els dies previs a la festivitat de Tots Sants i el mateix dia 1 de novembre. En aquest sentit, s’ha anivellat el terreny, de grava, amb maquinària, “deixant-ho tot el més preparat possible per a la comoditat dels visitants”, apunta Mir. Els cinc operaris municipals encarregats de les tasques també han arreglat els carrers interns, netejant-los i fent-los més accessibles, i han anivellat el terra de l’entrada del cementiri, molt irregular.

Aquestes millores se sumen a les obres de condicionament del cementiri, que culminaran durant el 2014 i que formen part d’un pla per ampliar i dignificar el recinte funerari. A més de la millora de l’espai, dins de les actuacions es preveu la creació de 72 nous nínxols ubicats a la zona central del cementiri, just al costat dels 80 creats l’estiu del 2012. Els nínxols es revestiran amb pedra de les Garrigues concretament de Vinaixa, per fer-los més atractius.   

La brigada municipal de les Borges realitza obres de millora al cementiri
comentaris