07.03.2021 |
Territoris.cat

La comarca surt en defensa del 9N

Concentracions a les Borges, la Granadella, Arbeca, Juneda, Vinaixa i el Vilosell

Concentració 9N Vinaixa
Una cinquantena de persones es van concentrar a Vinaixa ahir a la tarda.
La comarca surt en defensa del 9N

Els garriguencs van sortir massivament ahir a la tarda al carrer per participar en les concentracions convocades per tal mostrar el seu rebuig a la suspensió cautelar de la Llei de consultes populars no refrendàries, així com del decret de convocatòria del 9 de novembre, després que el Tribunal Constitucional, reunit d’urgència dilluns a la tarda, admetés a tràmit els recursos d’inconstitucionalitat interposats pel govern espanyol.

L'acte, impulsat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, va tenir lloc de manera unitària arreu del país. A les Garrigues, els organitzadors van convocar concentracions en tres municipis: la Granadella, Arbeca i les Borges, amb l'objectiu que els veïns de les localitats més petites es trobessin a la capital. No obstant, i tot i que l'acte de les Borges va comptar amb molts participants vinguts de la resta de la comarca, finalment també es van celebrar dos concentracions més, una a Juneda i l'altra a Vinaixa, amb una cinquantena de persones en cadascun d'aquests municipis.

A la capital, gairebé mig miler de persones, molts d'ells vestits amb la samarreta groga seguint les indicacions de l'organització, es van reunir davant del consistori per mostrar el seu suport al 9N. L’acte va arrencar amb la benvinguda de l’alcalde, Enric Mir, que va agraïr a tots els vinguts d’arreu de la comarca la seva presència a l’acte i va esperonar-los a “seguir el camí marcat pel president Mas i a reafirmar-nos en la defensa dels nostres drets i el seu reconeixement per part de l’estat espanyol, més enllà de les interpretacions jurídiques de les lleis vigents i basant-nos en els principis bàsics de la democràcia i el respecte”. Tot seguit Emili Farré, d’Òmnium Cultural a les Garrigues i de l’ANC, va llehir el manifest unitari en defensa de la consulta del dia 9 de novembre. Durant l'acte també es van sentir proclames en favor de la independència i del 9N, com "volem votar", "votarem" i "independència". Finalment, va tenir lloc el cant d'Els Segadors.

A Arbeca es concentrar unes 150 persones que van posar en marxa la campanya de ARA ÉS L'HORA. Pel que fa a la Granadella, una cinquantena de persones es van aplegar a la plaça com a mostra de rebuig a la suspensió de la llei de consultes i el decret del 9N per part del Tribunal Constitucional. 

L’acte també va servir per donar el tret de sortida a la companya pel Sí Sí, “que teníem previst engegar a mitja setmana, una vegada el Constitucional es pronunciés, però que hem avançat donada la ràpida resposta del tribunal”, va explicar Josep Maria Nogué, membre de l’Assemblea Nacional Catalana a les Garrigues i Garrigues Històriques. La concentració de les Borges també va servir per a que l'ANC pogués recaptar voluntaris per la campanya pel SÍ Sí que impulsa juntament amb Òmnium.

La comarca surt en defensa del 9N
comentaris