El Consell Comarcal de les Garrigues va presentar el Catàleg d’experiències oleoturístiques de les Garrigues i el Segrià Sec en el marc de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, un treball que ha comptat amb la col·laboració de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec. En la confecció del catàleg hi han participat vint-i-tres empreses del territori.
El treball forma part del projecte Cadena de valor de l’oli a les Garrigues, i inclou 24 experiències singulars i innovadores, a través de les quals es mostra l’oli d’oliva verge extra des d’una perspectiva totalment diferent: visites a molins i obradors, tastos guiats, degustacions entre oliveres, maridatges, tallers pràctics, formacions i recorreguts pels millors paisatges d’oli del territori.
En la publicació també hi han participat set restaurants que tenen una vinculació directa i especial amb aquest producte i a través dels quals es pot descobrir la gastronomia de l’oli de les Garrigues i el Segrià Sec
El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, va agrair la tasca la tasca feta per l’anterior president del Consell Comarcal, Antoni Villas, per la important aposta institucional endegada per fer valdre les potencialitats del turisme lligat amb l’oli d’oliva verge extra, com a valor afegit que ajudi a sobreviure la comarca.
El catàleg neix del projecte d’oleoturisme que està en la línia 1 de Competitivitat empresarial del Pla estratègic de la comarca 2015-2025, que té com a objectiu el foment del desenvolupament econòmic local i l’ocupació.
Es tracta del recullen d’un conjunt d’experiències molt transversals, per poder gaudir de la comarca des de diferents vessants, tant pels seus productes agroalimentaris d’excel·lència com per la seva riquesa cultural, patrimonial i paisatgística.