17.01.2021 |
Territoris.cat

El Consell Esportiu de Les Garrigues combina patrimoni cultural i esport

Unes 55 persones participen en la sortida a la quarta sèquia del canal d'Urgell, a Juneda

Unes 55 persones van participar en la sortida.
Unes 55 persones van participar en la sortida.
El Consell Esportiu de Les Garrigues combina patrimoni cultural i esport

El Consell Esportiu de les Garrigues va organitzar aquest diumenge la tercera caminada cultural que promociona la pràctica d'activitat física i cultura amb la finalitat de donar a conèixer diferents racons emblemàtics i alhora desconeguts de la comarca. En aquesta ocasió, la ruta va discórrer per Juneda, on els participants van visitar i descobrir la ruta de la quarta sèquia del Canal d’Urgell (9 salts, segona i primera màquina) i van conèixer l’Associació de la Banqueta de Juneda i les tasques que desenvolupen en defensa del territori. La caminada va finalizar amb una visita al Complex Cultural, on s'exposa una mostra sobre l’antic i preuat poblat de Minferri. 

La sortida va ser tot un gran èxit, ja que hi van prendre part persones vingudes de diferents poblacions com les Borges Blanques, Mollerussa, Juneda, l’Albi, Linyola, la Pobla de Cérvoles, Terrassa, Tàrrega, Castellnou de Seana i Bellpuig, entre altres. L'organització destaca "la gran diversitat de procedència dels assistents, ja que van venir participants tan de fora com de la comarca". A més, i segons han explicat des del Consell Esportiu, "va ser un matí molt complert, on el temps va acompanyar i vam gaudir d’uns indrets i paratges magnífics". 

Propera parada, Juncosa

La propera caminada serà el dissabte 29 de novembre a Juncosa, dins el marc de la Fira de l'oli de la mateixa població. La proposa és una ruta d'uns 10 quilòmetres, on entre altres coses, els visitants podran descobrir en una finca com es recollien les olives manualment i en una altra, com es fa actualment mitjançant un vibrador; La caminada acabarà a la cooperativa de Juncosa per tal de veure el procés d'elaboració de l'oli. Durant el recorregut també es podrà gaudir de les peculiars cabanes de volta i aljubs característics de la comarca.

Per a més informació podeu consultar el web de les caminades:
http://marxanordicaiculturagarrigues.blogspot.com.es/

El Consell Esportiu de Les Garrigues combina patrimoni cultural i esport
comentaris