Conveni entre el Centre de la Cultura de l’Oli amb empresaris turístics per impulsar l’oleoturisme

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) i l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues han signat un conveni amb la finalitat de promoure la cultura i el turisme de l’oli a la comarca.

_DSC2941
photo_camera Signatura del conveni entre el CCOC i l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues.

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) i l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues, que agrupa un total de 26 empresaris dels sector productor i turístic de la zona, ha signat un conveni amb la finalitat de promoure la cultura i el turisme de l’oli, prioritàriament a l’àmbit geogràfic de la comarca de les Garrigues i zones limítrofes.

Oleoturisme Garrigues es compromet a promoure la cultura de l’oli impulsant tot un seguit de cursos, tallers i jornades al voltant de l’oli, promovent la cooperació entre els membres del grup sota la imatge comuna de l’oleoturisme.

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya es compromet a promoure el Pla de Qualitat de l’oleoturisme i acollir i difondre el llançament de la marca per tal de poder estimular la demanda turística i generar riquesa al voltant de l’oli verge d’arbequina que es produeix en aquesta comarca.

Així mateix el CCOC col·laborarà amb l’associació amb infraestructura humana i tecnològica del centre per tal de tenir una destacada visibilitat a internet i a les xarxes socials impulsant tot un seguit de projectes innovadors d’acollida turística, que culminarà el 2015 amb el reclam del futur museu de l’oli que acollirà la Cooperativa de La Granadella.

L’Ajuntament de la Granadella, impulsor del CCOC, té com a principal objectiu generar tot un seguit d’oportunitats pel que el jovent s’arreli a la comarca.

Tastar les Garrigues

Diumenge, 10 de maig, el CCOC de la Granadella acollirà una jornada festiva per presentar el grup d’empresaris Club de Producte Oleoturisme Garrigues que sota diferents eixos temàtics com Menja't les Garrigues donaran la benvinguda als visitants amb la elaboració d’un paisatge comestible  amb el productes de la comarca que  podran tastar els visitants, entre altres activitats.

Sota els eslògans Les Garrigues com a casa, L'essència de les Garrigues i L'aroma de les Garrigues, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella serà l’escenari d'una acció integrada que reunirà tot l’oferta que ofereixen els empresaris de la comarca al voltant de l’oleoturisme.

Tot un seguit experiències al voltant de les olors, l'oli, els aliments, l'hostatgeria, la cultura, entre d'altres, s'uneixen per donar la benvinguda als visitants. Amb paraules de l’alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, Les Garrigues són una terra d'acollida, paisatge i art.

Un concert de Joan Baró i Lauzeta posarà la nota musical d’aquesta jornada festiva amb un repertori de cançons de la Terra. Durant tota la jornada es podrà visitar el CCOC, amb visites adaptades per a la canalla; es podran degustar les infusions preparades amb la flora de la zona i gaudir de l’oli verge, la gastronomia i de les rutes paisatgístiques al voltant de la vila i entre els camps d’oliveres ja sigui a peu o en burricleta.

Programa diumenge 10 de maig

11: 00: Inici de la trobada, amb la construcció del paisatge comestible. Presentació dels diferents productors d'oli, dels allotjaments, dels establiments de restauració i de serveis de les Garrigues.

12: 00: Inici concert Joan Baró i Lauzeta amb cançons de la terra.

12:20: Tastet del paisatge comestible mentre continua el concert.

comentaris