24.07.2021 |

Crema una hectàrea de matoll i restes vegetals a les Borges

Els Bombers van rebre l'avís dilluns a les 23.56 hores, i van controlar les flames, darrere dels dipòsits municipals, al cap de tres quarts d'hora

El foc va arribar fins al costat d'una vivenda, en aquells moments buida
El foc va arribar fins al costat d'una vivenda, en aquells moments buida
Crema una hectàrea de matoll i restes vegetals a les Borges

Els Bombers de la Generalitat van sufocar ahir a la nit un incendi de matolls i restes vegetals a les Borges Blanques, just a la zona de darrere dels dipòsits municipals. Segons els Bombers de la Generalitat, l'avís va arribar a les 23.56 hores, i al lloc dels fets s'hi van desplaçat sis dotacions de Bombers, una ambulància, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de les Borges. Gràcies a la ràpida actuació d'aquests últims, no es van haver de lamentar pèrdues importants, sinó només la crema de vegetació. No obstant, les flames van arribar fins ben a prop d'una vivenda, tot i que en aquells moments estava buida, i també van malmetre part del cablejat elèctric d'alta tensió. Els Bombers vn treballar a la zona fins a dos quarts de cinc de la matinada, deixant l'incendi sufocat. A més, aquest matí una altra dotació dels Bombers s'ha desplaçat fins al lloc de l'incendi per apagar algunes de les restes que encara fumejaven.

L'incident va provocar que nombrosos veïns de les Borges s'alarmessin i alguns es desplacessin fins al llocs dels fets, ja que les flames van provocar una gran columna de fum visible des del municipi. Segons els Bombers, les flames van començar per causes desconegudes.

Altes temperatures

Les Garrigues és una de les catorze comarques del centre i de l'oest de Catalunya que es troben en situació d'alt risc forestal, segons el Mapa del perill d'incendi forestal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que també hi inclou els territoris lleidatans de l'Alt Urgell, el Segrià, la Noguera i la Segarra. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya les temperatures continuaran sent altes durant la setmana, si bé les màximes seran més baixes, tot i que es preveuen temperatures entre 31 i 36 graus a Ponent.

Crema una hectàrea de matoll i restes vegetals a les Borges
comentaris