La Diputació estudia construir una variant a la Pobla de Cérvoles

Solucionaria els problemes de pas dels vehicles pel nucli urbà

La carretera LP-7013 al seu pas per la Pobla de Cérvoles
photo_camera La carretera LP-7013 al seu pas per la Pobla de Cérvoles

La Diputació de Lleida ha elaborat un estudi previ per valorar la possible construcció d’una variant pel sud de la Pobla de Cérvoles que donaria solució als problemes de circulació del tram urbà de la LP-7013, un pas molt estret per on no hi poden passar alhora dos vehicles lleugers en sentit contrari. 

L’estudi contempla la possibilitat de fer un nou traçat de 1.620 metres de longitud amb dos carrils i dos vorals. El cost previst d’execució d’aquesta infraestructura ascendiria a 963.411 euros. Aquesta obra també posaria una solució definitiva als problemes dels camions i altres vehicles de més d'11 metres, que no poden passar per aquest tram de zona urbana de la LP-7013 -la principal carretera del municipi que l'uneix amb el Vilosell- a causa d'aquest tram estret i en corba.

Millora de la carretera entre Cervià i la Pobla

D'altra banda l'ens provincial ha rehabilitat el ferm de la carretera municipal que uneix la LP-7032 de Cervià de les Garrigues a la LP-7013 de la Pobla de Cérvoles amb un tractament superficial. Abans de l’actuació, aquesta carretera, de 9 quilòmetres de llargària, presentava alguns trams del seu recorregut en un estat deficient pel pas del temps i els efectes del trànsit a la via. Les obres, que han tingut un cost de 59.561 euros, també han inclòs la reposició de la senyalització horitzontal amb bandes discontínues.

Comentaris