03.03.2021 |
Territoris.cat

La dona, protagonista del 14è Cap de Setmana Ibèric als Vilars d'Arbeca

Amb visites guiades gratuïtes pel jaciment i altres propostes

Imatge de La fortalesa dels Vilars d'Arbeca, en el vídeo de l'Agència Catalana de Turisme.
La fortalesa dels Vilars d'Arbeca obrirà les seves portes dissabte i diumenge a partir de les 10.00 h.
La dona, protagonista del 14è Cap de Setmana Ibèric als Vilars d'Arbeca

Com cada any el Museu d'Arqueologia de Catalunya organitza el Cap de Setmana Ibèric a Catalunya, que compta amb més de 100 activitats gratuïtes arreu del país. L'objectiu és atansar el públic a aquesta època d’esplendor mediterrani en la què els ibers són els grans desconeguts en comparació amb d’altres cultures coetànies.

En el marc d'aquestes jornades l'Ajuntament d'Arbeca, la Universitat de Lleida i l'Associació Amics de Vilars organitzen aquests 4 i 5 d'octubre el 14è Cap de Setmana Ibèric, amb activitats gratuïtes que giraran entorn de la dona al món ibèric. 

El dissabte la fortalesa s'obrirà a partir de les 10.00h i tindrà lloc una jornada de portes obertes i visites guiades cada hora a càrrec dels guies i arqueòlegs que hi excaven. Fins a les 14.00h es podrà visitar l'exposició temàtica "Dones de la plana, dones de la muntanya". La dona en les comunitats pre i protohistòriques, des de les aldees neolítiques i les societats megalítiques fins a la civilització ibèrica, a través dels principals projectes desenvolupats pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, l’aldea oberta de Minferri (Juneda), el túmul i cista dolmènica de Reguers de Seró (Artesa de Segre), la cova sepulcral de la Senyora de les Muntanyes (Montanissell, Sallent-Coll de Nargó) i la Fortalesa dels Vilars (Arbeca).
A més, a partir de les 11.00h també tindrà lloc el taller "Deesses i dones: filar i teixir", una demostració de filar a mà i de teixir en teler vertical.

Pel que fa al diumenge continuaran les visites guiades a partir de les 10.00h i es podrà visitar l'exposició temàtica: "Dones de la plana, dones de la muntanya", fins a les 14.00h.

Per descarregar el programa d'activitats complert del Cap de Setmana Ibèric premeu aquí.

La dona, protagonista del 14è Cap de Setmana Ibèric als Vilars d'Arbeca
comentaris