La Fira de l’Oli i les Garrigues reivindica el paper de la dona per a la transformació i les oportunitats de futur al món rural

Les ponents van coincidir a posar de manifest la necessitat de trencar el sostre de vidre, i que cada vegada més dones es reivindiquin com a xefs, obtinguin estrelles Michelin i estiguin a càrrec de cooperatives i productores d’oli
Vista de la Fira de l'Oli i les Garrigues ©JosepAPérez
photo_camera Vista de la Fira de l'Oli i les Garrigues ©JosepAPérez

Les activitats del dissabte en el marc de la Fira de l'Oli de les Garrigues cloïen amb la tertúlia ‘El futur del món rural amb ulls de dona, una mirada femenina al territori’, en la qual la cuinera i propietària de La Cuina de l'Araceli, Araceli Costa, la copropietària d’Oli Cometes de la Pobla de Cérvoles, Neus Costa, acompanyades de l'alcaldessa de les Borges Blanques,Núria Palau i amfitriona del certamen, i una periodista lleidatana.

‘El futur del món rural amb ulls de dona, una mirada femenina al territori’ ©FiraOli
‘El futur del món rural amb ulls de dona, una mirada femenina al territori’ ©FiraOli

El debat tenia la voluntat de posar sobre la taula el paper que juguen les dones en el món rural, i també s'ha parlat del paper de la gastronomia en el desenvolupament econòmic de les terres lleidatanes la gastronomia. Les ponents van coincidir a posar de manifest la necessitat de trencar el sostre de vidre, i que cada vegada més dones es reivindiquin com a xefs, obtinguin estrelles Michelin i estiguin a càrrec de cooperatives i productores d’oli. També ses va parlar dels avantatges que té el món rural, i l’autoestima que han anat guanyant cada vegada més les terres lleidatanes i les Garriguenques, que cada vegada generen més oportunitats de futur i permeten desenvolupar el seu projecte a les persones que escullen aquest territori per viure-hi.

La Fira referma l’aposta per la gastronomia

Xoucooking de Pep Moreno ©FiraOli
Xoucooking de Pep Moreno ©FiraOli

En concret, aquest dissabte de Fira han ofert xoucookings el xef Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, amb una estrella Michelin; Arnau París, presentador del programa ‘Cuines’ de TV3; Lluc Crusellas, premi al millor Mestre Xocolater del Món al concurs internacional World Chocolate Masters, i els xefs Oriol Ivern i Jordi Morillo, del restaurant Hisop de

Barcelona, amb una estrella Michelin. Igualment, s’han dut a terme diverses demostracions a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, del xef Lluís Bonillo de l’Aula Gastronòmica de Lleida, de la cuinera Mercè Camins de Fontdepou i del cuiner Josep Ramon Cases, de Sucre i Disseny, així com nombrosos tasts de productes de proximitat a l’Espai Aliments del Territori i tu.

El Sopar de l’Expositor guardona les millors iniciatives de la Fira

Xoucooking d'Arnau París ©FiraOli
Xoucooking d'Arnau París ©FiraOli

A la nit, el Sopar de l’Expositor ha servit per fer entrega dels premis dels concursos firals, i els diplomes a les millors iniciatives. En aquest sentit, s’ha atorgat el Premi a la Tradició a la Xurreria Planella i el reconeixement a la innovació ha estat per a Inkub Homes. Pel que fa als premis de les millors iniciatives, Tortiveg s’ha endut el Premi a la Millor Iniciativa Comercial i el Museu de Cal Pauet ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Iniciativa Turística, mentre que Agalla ha estat distingit com a Millor Iniciativa Empresarial. Així mateix, el Sopar de l’Expositor també ha servit per atorgar els premis al disseny i, en aquest sentit, el premi al millor disseny d’estand del Pavelló de l’Oli ha estat per al Molí d’Alcanó, i el premi al millor disseny de producte per a Raig d’Arbeca. Pel que fa al premi al millor disseny d’estand del pavelló comercial ha quedat desert.

  

Comentaris