Els contes infantils i novel•les d’intriga obren la nova temporada de la biblioteca de les Borges

La biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges Blanques enceta el proper dilluns dia 16 una nova temporada en la què aposta per la continuïtat dels projectes que compten amb més adeptes.

Els més petits són un dels pilars de la biblioteca
photo_camera Els més petits són un dels pilars de la biblioteca.

Les sessions dels grups de lectura, la participativa “Hora del conte”, les xerrades d’autors i les sortides culturals són els eixos sobre els què girarà la nova programació per al curs 2013-2014, una temporada en la qual l’equipament cultural espera incrementar les xifres d’usuaris, que el passat 2012 van ascendir a 52.314, un 17% més que el 2011.

La biblioteca ofereix un ampli ventall de propostes per a grans i petits, algunes de les quals compten amb usuaris de la resta de la comarca. Segons l’alcalde de les Borges, Enric Mir, la biblioteca “compleix una gran tasca de promoció cultural i social a les Borges i a les Garrigues així com de difusió del llegat literari català, a través d’iniciatives engrescadores com l’Hora del conte i els grups de lectura, unes sessions que cal preservar per tal de mantenir i inclús millorar les elevades xifres de visites”. Precisament aquestes dues activitats són les que compten amb més participants, “uns 900 i uns 400 respectivament”, apunta la directora de la biblioteca, Mercè Segarra.

Al llarg d’aquest mes de setembre la biblioteca continuarà exposant guies i llibres de viatges, i el proper dia 24 es reprendran les sessions del grup de lectura de Novel·la de Gènere, que durant la tardor treballarà les novel·les d’intriga juntament amb la resta de grups de lectura que arrencaran properament. De cara al novembre, la biblioteca organitzarà el tancament de l’Any Espriu amb la lectura de “Laia” i la xerrada del professor de la UdL Joan Ramon Veny. D’entre les novetats d’enguany en destaca el projecte “Motxilles lectores”, mitjançant el qual els més joves s’emportaran a casa una bossa carregada de lectures per a tots els membres de la família i la visita al MNAC i al Teatre Nacional de Catalunya dins del projecte “Públics BIB” de la Generalitat.

La biblioteca iniciarà dilluns l’horari d’hivern, durant el qual l’edifici estarà tancat els dilluns al matí i els dimecres i dissabtes a la tarda. Dimarts, dijous i divendres l’horari serà de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.30 hores i el dilluns, de 16.00 a 20.30 hores.

Comentaris