Un jove agricultor de Bellaguarda guanya el premi Super Gold per tenir les millors pomes de la varietat Golden

El jove premiat fa quatre anys que està immers com a productor de poma de la varietat Delicious, però els seus arbres ronden els 30 anys
Joel Castanyé de Cal Perico recull el premi Super Gold per les seves pomes ©JARC
photo_camera El xef de La Boscana, Joel Castanyé fent un showcooking en el marc del Premi Internacional de la Poma Golden ©JARC

El jove de Bellaguarda, Roger Piñol de l'empresa Pomes Cal Perico ha estat distingit amb el premi Super Gold dels guardons internacionals de la Poma Golden d'aquest 2022, per tenir les millors pomes de la varietat Golden segons l'associació agrària de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'IRTA

El jove fa només quatre anys que es va incorporar com a productor de poma de la varietat Delicious, però els seus arbres ronden els 30 anys

L'entrega s'ha fet des de La Boscana, on el seu xef Joel Castanyé ha fet un showcooking partint d'una recepta amb la poma guanyadora. Piñol ha volgut recollir el premi acompanyat del seu padrastre, a qui atorga gran part del mèrit per haver sigut perseverant amb l'aposta de la fruita dolça a Bellaguarda quan la gran majoria van passar a produir ametlla i olivera i per la divulgació dels seus coneixements sobre el producte. 

La poma premiada destaca, segons l'estudi organolèptic que ha realitzat l'IRTA, per un bon equilibri entre la seva aparença i el seu sabor, la dolçor i la seva textura. Al mateix temps, consideren que presenta un color de fons groc clar, sense coloració rosàcia en la cara exposada al Sol i una forma regular i arrodonida

Fotografia de RogerRourera Balué
Fotografia de Roger Piñol de Pomes Cal Perico recollint el premi a la millor poma Golden ©JARC

Pomes de Cal Perico produeix uns 30.000 quilograms a l'any, una sisena part d'aquests es comercialitza mitjançant la venda directa a la mateixa zona i la resta es porten a Recio Fruits de Torregrossa.

Enguany, el premi ha estrenat un nou format amb noves categories premiades i ha incorporat la més dolça que l'ha guanyat Fruites Molló; la millor aparença, per Miralcamp Fruits que acumula el tercer guardó durant tres anys consecutius; i la més crocant, Bio Bosch Orgànics.

El cap de la sectorial de la fruita dolça de JARC, Sergi Balué, ha destacat la importància de tenir guardons d'aquest tipus "per posar en valor la fruita que produïm a Catalunya, el consum de quilòmetre 0 és compromís amb el medi ambient i amb el territori"

A l'acte d'entrega dels premis també hi han comparegut la presidenta territorial de JARC Lleida, Esmeralda Rourera; el diputat de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú; el diputat de Lleida, Jordi Llanes; el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia; i dos representants dels patrocinadors de l'acte, Xavier Codina, director regional de Lleida Anoia del Banc de Sabadell i Víctor Perdrix, manager i director tècnic comercial d'Open Natur.

Comentaris