16.09.2021 |

Les empreses de les Garrigues reben 3 milions del Projecte Leader

Aquest dissabte el president del Consell Comarcal, Juli Muro, i el gerent del Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori, Ignasi Perramon, han fet balanç de les inversions del  Projecte Leader.
Juli Muro i Ignasi Perramon van fer balanç del Projecte Leader.
Juli Muro i Ignasi Perramon van fer balanç del Projecte Leader.
Les empreses de les Garrigues reben 3 milions del Projecte Leader

El president del Consell Comarcal Juli Muro, i el gerent del Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori, Ignasi Perramon, han fet aquest dissabte, balanç de les inversions al territori gràcies al Projecte Leader, del Programa de desenvolupament rural 2007-2013 de la Unió Europea.

Segons han explicat, en les tres darreres convocatòries del Projecte Leader, s’han invertit en el territori del Consorci Garrigues gairebé 10 milions d’euros (9.610.565,74 euros) i han comportat uns ajuts de més de 3 milions d’euros (3.099.592,72 euros) per les més de 80 empreses que des del 2009 han sol·licitat aquests ajuts.

El president del Consell, Juli Muro, ha volgut destacar que

el Projecte Leader és de vital importància per la comarca ja que és una gran eina per desplegar l’economia productiva de les Garrigues, tant del sector agrari com del turisme.

Per la seva banda, Ignasi Perramon ha explicat que, enguany, fins el proper 20 de febrer es poden presentar les sol·licituds del Projecte Leader. Perramon ha destacat  que fins a la data hem rebut nombroses peticions d’informació i tenim 10 sol·licituds de projectes que sabem del cert que es portaran a terme.

Des del 2009, ja són 18 les cooperatives que han pogut millorar els seus processos productius i, per tant, produir un millor oli d’oliva. També s’han pogut crear o millorar les agrobotigues a localitats com Maials, les Borges Blanques, la Granadella, Aspa, Juneda, el Soleràs, Bellaguarda, Els Torms, Juncosa, l’Espluga Calba, Alfés, el Cogul, Vinaixa, entre altres municipis.

Dels 3 milions d’euros que s’han invertit, 1 milió s’ha destinat a ajuts en activitats relacionades amb el desenvolupament del turisme; s’han creat allotjaments a diverses localitats com Arbeca, el Vilosell o Granyena de les Garrigues; s’han obert nous restaurants i d’altres han pogut ampliar la seva activitat a localitats com les Borges Blanques, la Floresta o Arbeca.

Els més de 2 milions d’euros restants s’han invertit en activitats que ajuden a diversificar l’activitat econòmica del territori amb inversions a localitats com Massalcoreig, Seròs, Juneda, Bovera, Arbeca, Torrebesses, les Borges Blanques, l’Albi o Castelldans, entre altres


Les empreses de les Garrigues reben 3 milions del Projecte Leader
comentaris