30.11.2022 |
Territoris.cat

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià amb la reforma d'una línia elèctrica

L'actuació, amb una inversió de 21.000 euros, beneficia la qualitat del subministrament a Juneda, les Borges Blanques, Puigverd de Lleida i Torregrossa

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià amb la reforma d'una línia elèctrica

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià  1 texteEndesa ha finalitzat la reforma d'una línia de mitjana tensió entre els termes municipals de Juneda i les Borges Blanques amb l'objectiu de millorar el servei a aquests municipis de la comarca de les Garrigues, de la mateixa manera que en els de Puigverd de Lleida, al Segrià, i Torregrossa, al Pla d'Urgell.

La companya ha folrat el cablejat per tal de protegir l'avifauna a quinze torres

L'actuació, que ha suposat una inversió per part d'Endesa de 21.000 euros, s'ha centrat en la substitució dels aïlladors i en el folrat del cablejat per tal de protegir l'avifauna a quinze torres, així com en el canvi de les creuetes en altres dotze. La línia intervinguda, de 28 quilòmetres, surt de la subestació de Juneda i, a més d'aquesta població, també dóna servei a les altres tres localitats. Amb aquesta millora, la companyia vol assegurar i garantir l'òptim funcionament de la xarxa per tal d'oferir un servei de qualitat als seus clients.

Els treballs han consistit a substituir, a quinze torres, els aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics que estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com ara la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o bé al vandalisme, de la mateixa manera que als trets dels caçadors.

Així mateix, Endesa ha folrat el cablejat per tal de protegir les aus. D'aquesta manera s'eviten possibles descàrregues en cas que alguna au es posi sobre una torre i fes contacte amb elements en tensió. A més, s'han substituït les creuetes de formigó per unes de metàl·liques, més resistents, en altres dotze torres de la mateixa línia.

Endesa millora el servei a les Garrigues, el Pla d'Urgell i el Segrià amb la reforma d'una línia elèctrica
comentaris