07.05.2021 |
Territoris.cat

Denuncien erosió i deteriorament de corriols a l’Espai Natural dels Bessons

trilla moto els bessons banqueta juneda
Una de les trilles de moto detectades en l'espai.
Denuncien erosió i deteriorament de corriols a l’Espai Natural dels Bessons

L’Ateneu Popular Garriguenc, el Centre Excursionista Garrigues, l’ADPN la Banqueta i la Colla Ciclista la Pedalada de Juneda denuncien que en les darreres setmanes s’ha detectat, de nou, una important proliferació de trilles de moto en diferents senders, corriols i trialeres de l’Espai Natural dels Bessons. 
Els representants de les entitats lamenten que aquest "és un problema que fa anys que s’arrossega" i denuncien la letargia de l’Administració Pública. No és el primer cop que les entitats denuncien aquest fet davant els Agents Rurals i recorden que la Llei 9/1995 prohibeix la circulació de vehicles motoritzats camps a través o fora de les pistes o dels camins delimitats als indrets inclosos en el Pla d’Espai d’Interès Natural (PEIN), com és el cas dels Bessons.  
L’Espai dels Bessons, enclavat entre els termes municipals de Juneda, Les Borges Blanques, Castelldans i Cervià de les Garrigues, ha sofert un increment de visitants notable arrel de la pandèmia de Covid-19, i des dels primers confinaments del 2020 han estat molts els passejants, senderistes, corredors i ciclistes que s’hi ha apropat i hi realitzen activitats d’oci assíduament. Probablement, estem en una de les èpoques recents amb més activitat en aquest Espai i el seu entorn i és per això que les entitats fan una crida als motoristes a respectar la normativa sobre camins, als usuaris a preservar l’entorn, a les administracions locals a implicar-se més en la difusió dels valors d'aquest Espai Natural Protegit, i als Agents Rurals i cossos de seguretat a augmentar a la vigilància a la zona.  
 

Denuncien erosió i deteriorament de corriols a l’Espai Natural dels Bessons
comentaris