23.04.2021 |

Estafen quatre cooperatives d'oli de les Garrigues

Els Mossos detenen un home acusat de comprar oli que després no pagava i revendre'l al mercat a un preu més baix
L'estafador no pagava l'oli i el  comercialitzava a més baix preu.
L'estafador no pagava l'oli i el comercialitzava a més baix preu.
Estafen quatre cooperatives d'oli de les Garrigues

Les Cooperatives de Juncosa, Granyena de les Garrigues, la Granadella i Bovera són les quatre entitats garriguenques víctimes d'un delicte d'estafa per part del detingut, un veí de Torredembarra de 28 anys, que també hauria estafat a dotze cooperatives més de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

Segons fonts de les cooperatives de la comarca consultades per Territoris.cat, "l'home es feia passar per un distribuïdor de productes agrícoles, pensàvem que era un comprador com qualsevol altre". L'acusat hauria estafat en total uns 36.000 euros. L'home feia comades de grans quantitats d'oli a les cooperatives agrícoles però domiciliava el cobrament amb dades bancàries falses o amb pagarés sense fons. Després intentava vendre el producte al mercat a un preu més baix.

Els fets van tenir lloc l'estiu del 2012. Arran dels impagaments, les cooperatives van denunciar els fets i els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació gràcies a la qual van poder detenir l'acusat a Gandesa. Després de passar a disposició judicial ha quedat en llibertat amb càrrecs. La policia busca ara un segon implicat en els fets.

Estafen quatre cooperatives d'oli de les Garrigues
comentaris