Estudiants de cuina i sala rivalitzen a les Borges Blanques

Quinze alumnes representant escoles d'hostaleria de tot Catalunya es disputen el reconeixement i l'oportunitat laboral en una emocionant competició culinària a les Garrigues
4a edició dels premis Lladonosa al pavelló Oli de les Borges Blanques. Foto: ACN
photo_camera 4a edició dels premis Lladonosa al pavelló Oli de les Borges Blanques. Foto: ACN
Aquest diumenge, quinze alumnes procedents d'escoles d'hostaleria arreu de Catalunya s'han reunit a les Borges Blanques per competir pel prestigiós títol de millor estudiant de cuina i sala de la regió en la quarta edició dels Premis Lladonosa. L'escenari d'aquesta emocionant batalla culinària ha estat el pavelló de l'Oli, situat a la capital de les Garrigues, on els aspirants han demostrat les seves destreses davant d'un exigent jurat.

Els Premis Lladonosa, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques en honor al cuiner Josep Lladonosa, busquen no només celebrar l'art cuglinari, sinó també fomentar els estudis en aquest camp i proporcionar oportunitats per a la formació contínua dels alumnes.

Més de 30 estudiants de quinze escoles de cuina catalanes van competir en les etapes anteriors del concurs, amb les semifinals que van tenir lloc el passat 15 de març i el 14 d'abril, culminant ara amb la selecció dels millors quinze talents per a la fase final.

Josep Lladonosa mateix ha expressat la importància d'aquests premis en un moment en què el sector de l'hostaleria es troba amb una demanda creixent de professionals qualificats. Segons Lladonosa, els guanyadors d'aquest concurs són testimonis de la preparació i el talent que cal per triomfar en aquest camp.

El concurs també posa èmfasi en els productes de proximitat, amb els participants de la categoria de cuina creant plats amb oli d'oliva local i arròs, mentre que els estudiants de sala han destacat les seves habilitats en servei de cafè, còctels i altres àmbits.

Els estudiants participants han expressat el seu gratificant aprenentatge a través de la competició, destacant l'oportunitat d'aprendre a gestionar el temps i guanyar confiança en les seves habilitats.

El jurat dels Premis Josep Lladonosa, format per destacats professionals com Sergio Torres i Pep Moreno, determinarà els guanyadors, els quals seran anunciats el dissabte vinent. A més del reconeixement, els millors estudiants tindran l'oportunitat de ser recompensats amb contractes laborals, reforçant així el compromís del concurs amb el desenvolupament professional dels participants.

Comentaris