Les Garrigues Guarnides, una explosió de colors i creativitat per celebrar l'estiu

Els pobles de les Garrigues s'engalanen del 24 de maig al 9 de juny, convertint carrers i balcons en una festa de decoració sostenible i comunitària
Garrigues en flor - Foto: Consell Comarcal de les Garrigues
photo_camera Els visitants podran gaudir d'una ruta per descobrir els racons més guarnits dels pobles participants - Foto: Consell Comarcal de les Garrigues

Els carrers dels pobles de les Garrigues s'ompliran de color i creativitat aquest estiu amb la celebració del vuitè concurs comarcal "Les Garrigues Guarnides". Aquest esdeveniment anual, que anteriorment es coneixia com "Les Garrigues en Flor", torna amb força tot i la situació de sequera, demostrant la capacitat d'adaptació i l'esperit festiu dels seus habitants.

Del 24 de maig al 9 de juny de 2024, els municipis de les Garrigues es transformaran en un espectacular escenari d'ornamentació. Els balcons, carrers, façanes i entrades es vestiran amb les decoracions més imaginatives i sostenibles, ja que els participants utilitzaran tant flors i plantes naturals com altres elements decoratius que respectin les restriccions d'aigua.

Aquest concurs no és només una oportunitat per embellir els pobles, sinó també per enfortir el sentit de comunitat i fomentar l'orgull local. Els ajuntaments, grups de veïns, establiments i particulars treballaran colze a colze per mostrar el millor de cada poble, creant així un ambient de col·laboració i germanor.

Cartell de Les Garrigues Guarnides 2024. Foto: Consell Comarcal de Les Garrigues
Cartell de Les Garrigues Guarnides 2024


Els premis seran un reconeixement a la creativitat i l'esforç de tots els participants. Es premiaran les millors decoracions en diverses categories, incloent-hi el millor carrer i la millor casa, amb un premi especial decidit per votació popular a través de la pàgina de Facebook de Turisme les Garrigues. Aquesta votació permetrà a tothom participar activament en la festa, donant suport als seus preferits i creant una connexió encara més gran entre els habitants de la comarca.

A més de la bellesa visual que oferirà el concurs, els visitants podran gaudir d'una ruta per descobrir els racons més guarnits dels pobles participants. Aquesta experiència no només atraurà turistes, sinó que també permetrà als residents redescobrir la seva pròpia terra sota una nova llum, apreciant el valor de l'espai públic i la importància de la conservació i embelliment del seu entorn.

El concurs "Les Garrigues Guarnides" és una celebració de la vida comunitària, la creativitat i la sostenibilitat. Cada flor i cada decoració compartides contribuirà a fer de les Garrigues un lloc encara més encantador i acollidor. Amb aquesta iniciativa, la comarca demostra que, malgrat les dificultats, l'esperit festiu i la voluntat de millorar el seu entorn sempre prevaldran.

Comentaris