28.05.2020 |
Territoris.cat

La Festa de Sant Salvador de les Borges espera prop de 400 participants

Aquest dissabte, 8 d’agost, les Borges celebra al vespre la tradicional Festa de Sant Salvador a l’Ermita en honor al sant, organitzada per l’Associació d’Amics de Sant Salvador, que esperen reunir prop de 400 participants.

La festa de Sant Salvador de les Borges Blanques.
La festa de Sant Salvador de les Borges Blanques.
La Festa de Sant Salvador de les Borges espera prop de 400 participants

Aquest dissabte, 8 d’agost, les Borges Blanques celebra al vespre la tradicional Festa de Sant Salvador a l’Ermita en honor al sant, organitzada per l’Associació d’Amics de Sant Salvador, que esperen reunir prop de 400 participants. Una missa, una audició de sardanes, el sopar de germanor i una cantada a càrrec de ‘Lo Coro’ de Juneda configuren el programa festiu, que en cas de pluja es traslladaria al Pavelló de l’Oli de la capital de les Garrigues.
 
La festa començarà a les 19.00 hores, amb una missa a l’aire lliure, seguida d’una audició de sardanes, que interpretaran els integrants de la cobla “Lo Castell” de Bellpuig. A les 22.00 hores hi ha previst un sopar de germanor pel qual ja s’han venut més de 230 tiquets. En finalitzar l’àpat popular, hi haurà un sorteig de regals entre tots els assistents, gentilesa de diverses entitats de la ciutat. A continuació, hi ha prevista una cantada a càrrec de ‘Lo Coro’ de Juneda, acompanyada d’una degustació de rom cremat, que finalitzarà ben entrada la matinada.
És una festa popular i de llarga tradició a les Borges que compta amb el suport incondicional de l’Ajuntament, afirma la regidora de Cultura, Ariadna Salla. L’entitat oferirà servei de bar, i desplaçaments gratuïts fins a l’Ermita en autocars, amb quatre sortides diferents des de la Plaça Europa, a les 18, 19, 20 i 21 hores, que desprès també faran el servei de tornada a les Borges. La festa compta, a més, amb el col·laboració de l’Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal de les Garrigues.
La responsable cultural també ha volgut recordar que l’Associació d’Amics de Sant Salvador està formada per veïns i veïnes de les Borges que treballen d’una forma totalment desinteressada i gratuïta per conservar un patrimoni, com l’Ermita de Sant Salvador, que pertany a tots els borgencs i per preservar, també, una de les festes més tradicionals de la ciutat. Per això els hem d’estar agraïts i els hem d’oferir el nostre suport, afegeix.
 

La Festa de Sant Salvador de les Borges espera prop de 400 participants
comentaris