01.03.2021 |

El futur polític de Catalunya i la crisi, a la Setmana Cultural de la Floresta

El secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, entre els ponents
L'alcalde Jaume Setó i el president de la Diputació Joan Reñé.
L'alcalde Jaume Setó i el president de la Diputació Joan Reñé.
El futur polític de Catalunya i la crisi, a la Setmana Cultural de la Floresta

La Floresta encetarà el proper 25 de març la XXIV edició de la Setmana Cultural, que s'allargarà fins el proper dia 31.

Enguany els actes, que tindran lloc al local social, se centraran sobre dos eixos, el futur polític de Catalunya com a estat sobirà i l'actual crisi econòmica que colpeja el país. La inauguració tindrà lloc el dilluns a les 22.00 hores i anirà a càrrec de l'alcalde del municipi, Jaume Setó, i de la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol. Seguidament tindrà lloc la primera conferència. Sota el títol "Catalunya 1914-2014", Josep Rull, secretari d'organització de CDC i diputat al Parlament de Catalunya, oferirà un repàs històric del país des dels fets 1714 fins a l'actualitat.

El dimarts Joan Antoni Melé, sots-director de Triodos Bank a Espanya, impartirà la xerrada "Diners i consciència:cap a una renovació social" i dimecres arribarà un altre plat fort del programa, la visita de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural. Casals argumentarà la necessitat del concert econòmic com a instrument per assegurar el bon funcionament de l'economia catalana i defensarà que l'important és la independència política durant la conferència "Catalunya: economia i política".

La Setmana Cultural també inclourà actuacions musicals, com la del dijous a la nit amb el cafè concert del grup Trams. Pel que fa a la tradició es manté amb la processó del Divendres Sant, que tindrà lloc a les deu de la nit pels carrers del municipi. Dissabte el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, serà l'encarregat de presidir la cloenda, un acte que també inclourà l'actuació de màgia del mag Eugeni. La Setmana Cultural arribarà a la seva fi el diumenge amb un animat ball de fi de festa a càrrec del Duet Rubens.

El futur polític de Catalunya i la crisi, a la Setmana Cultural de la Floresta
comentaris