La inauguració de la sala de vetlla dóna el tret de sortida a la Setmana Cultural de Juncosa

El president de la Diputació, Joan Reñé, assisteix a l'acte

Inauguració tanatori i Setmana Cultural de Juncosa
photo_camera La visita de Reñé també va marcar l'inici de la Setmana Cultural del municipi.

Uns 250 veïns de Juncosa van assistir ahir a la inauguració de la nova sala de vetlla del municipi, un acte que va comptar amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i que va servir per donar el tret de sortida a la XXX Setmana Cultural de la localitat. Durant la seva intervenció Reñé va destacar la importància d'aquestes jornades, que aquest any han complert tres dècades, ja que "s'han convertit en una de les iniciatives culturals més importants del municipi". La Setmana Cultural s'allargarà fins el proper diumenge 6 de juliol, i compta amb una desena d'activitats que tindran lloc durant cada tarda d'aquesta setmana. Les propostes van des dels tallers per als més petits fins a xerrades sobre història i tradicions passant per berenars i espectacles populars. Diumenge l'acte de cloenda tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda i anirà a càrrec de Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida.

Pel que fa a l'acte d'inauguració de la nova sala de vetlla, el president també va elogiar l'esforç de l'Ajuntament de Juncosa, "que tot i la complicada situació econòmica actual treballa per mantenir els serveis i els equipaments bàsics necessaris". La nova sala de vetlla està ubicada als baixos de l'edifici on antigament hi havia l'Ajuntament, i compta amb dues sales, una per al difunt i una altra que s'utilitzarà com a sala d'espera. El nou equipament permetrà que els veïns de Juncosa no hagin de vetllar els difunts a casa o desplaçar-se al tanatori de Lleida, que és el que passava fins ara. Les obres s'han pogut realitzar gràcies a l'aportació de gairebé 42.000 euros per part de la Diputació de Lleida, que ha finançat gran part del projecte. Per la seva part, el consistori ha aportat els 4.200 euros restants.

Finalment el president de la Diputació, acompanyat per l'alcalde del municipi, Lluís Dalmau, va visitar les obres d'arranjament de la carretera LV-7011 de Juncosa a l'Albagés. La visita va finalitzar amb un sopar de germanor on es van lliurar les plaques als matrimonis que compleixen 50 anys de casats. L'acte també va comptar amb la participació del diputat Antoni Villas.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement