La Fira de l'Oli a distinguit a l’Hostal Benet, Oli Castelló, Camp de Bellaguarda i Mas Montseny com a nillors alis d'enguany

Avui fa goig encetar una fira plena dels millors olis envasats en unes atractives ampolles dissenyades amb molt de gust quan, recordo que fa uns anys, totes les persones expositores presentaven l’oli en garrafes, Núria Palau
Els guanyadors dels millors olis de la Fira de l'Oli i les Garrigues ©FiraOli
photo_camera Els guanyadors dels millors olis de la Fira de l'Oli i les Garrigues ©FiraOli

Fira de l'Oli i les Garrigues ha convocat un any més l'oracle del Panell de Tasts Oficials d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya per tal de que designes quins havien de ser els millors olis de l'anyada presents en la cincuanta-novena edició de la fira de referència del sector oleícola. Els experts catadors van donar a conèixer aquest divendres com a millors olis els elaborats per l’Hostal Benet, Oli Castelló, Camp de Bellagurda, i Mas Montseny.

Guanyadors petits productors-minA l'igual que en l'edició anterior, el Panell de Tasts ha diferenciant dos nivells segons el volum de producció.  En la categoria de grans productors, que són aquells que produeixen més de 3.000 litres, han estat l’Oli Castelló, que ha obtingut el guardó al millor oli verge extra fruitat verd amarg. Per la seva banda, Camp de Bellaguarda ha estat premiat com el millor oli verge extra fruitat verd dolç, i Mas Montseny ha estat proclamat el millor oli verge extra fruitat madur de la fira. Pel que fa als petits productors, amb menys de 3.000 litres produïts, el Restaurant Hostal Benet ha obtingut la distinció en totes tres categories i aquesta Fira de l’Oli i les Garrigues ha servit per premiar tant el seu oli verge extra fruitat verd amarg, verd dolç i madur. 

Espai de tast d'olis per al públic ©JosepAPérez

Núria Palau agraeix l’esforç de les productores i productors de les Garrigues

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha posat en valor durant l’acte l’esforç de les productores i els productors de les Garrigues, “gent valenta i emprenedora que ha sabut explotar tot el potencial que dona la terra per obtenir-ne un producte de gran qualitat, que ja s’ha convertit en una autèntica exquisidesa que es pot trobar a les botigues gourmet”. Palau també ha reflexionat al voltant de la “professionalització” que han adquirit les persones que produeixen oli al territori.

Avui fa goig encetar una fira plena dels millors olis envasats en unes atractives ampolles dissenyades amb molt de gust quan, recordo que fa uns anys, totes les persones expositores presentaven l’oli en garrafes

Per tot això i més, per a l’alcaldessa de les Borges aquest és un certamen necessari per distingir un producte que “des de la tradició s’apropa a l’excel·lència”, ha conclòs.

Comentaris