20.01.2022 |
Territoris.cat

Jornada Tècnica de l'IRTA sobre noves tendències en fruticultura a les Garrigues

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ha organitzat una Jornada Tècnica sobre noves tendències en fruticultura a les Garrigues, el proper dijous, 4 de desembre a la tarda, a l'Escola Agrària de les Borges Blanques.

Fruticultura a les Borges Blanques
Fruticultura a les Borges Blanques
Jornada Tècnica de l'IRTA sobre noves tendències en fruticultura a les Garrigues

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ha organitzat una Jornada Tècnica sobre noves tendències en fruticultura a les Garrigues, el proper dijous, 4 de desembre a la tarda, a l’Escola Agrària de les Borges Blanques  El programa de la Jornada, està previst que comenci a les 18:30 hores, amb la inscripció dels assistents i la inauguració de la Jornada, a càrrec de Ramon Baró i Cerqueda, director de l'Escola Agrària de les Borges del DAAM. A continuació, a les 18:45 hores, hi ha programada la conferència Tendències en la innovació varietal, qualitat i consum en poma, pera i préssec, a càrrec d'Ignasi Iglesias Castellarnau, especialista de l’IRTA. Finalment, a les 21:00 hores està prevista la cloenda de la Jornada.

Fonts de l'IRTA, pertanyent al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han indicat que organitzen la Jornada ja que la fructicultura als regadius de la comarca de les Garrigues s’ha anat transformant i modernitzant després d’anys de plantacions tradicionals amb pera i poma. Actualment les explotacions fructícoles de la comarca han experimentat canvis importants, amb l'aparició de noves espècies de fruita dolça, com per exemple el presseguer, la nectarina i el préssec pla, conreades amb nous sistemes de formació i plantació. En aquest moment el sector fructícola està centrat en la innovació varietal i la millora de la qualitat dels fruits, tot preparant pel futur la nova fructicultura a les Garrigues.

Jornada Tècnica de l'IRTA sobre noves tendències en fruticultura a les Garrigues
comentaris