08.12.2022 |

Juncosa tanca la XXIX Setmana Cultural amb gran participació en tots els actes populars

El municipi s'avança a la resta de poblacions catalanes i celebra el "Mulla't", aprofitant l'ambient festiu

Grans i petits van berenar junts a l'era de l'Arbonés
Grans i petits van berenar junts a l'era de l'Arbonés
Juncosa tanca la XXIX Setmana Cultural amb gran participació en tots els actes populars

Juncosa va viure el passat cap de setmana les últimes hores de gresca amb la finalització de la XXIX Setmana Cultural del municipi, set dies intensos i amb multitud d'actes que van arrencar el passat dilluns dia 1. Durant la setmana van tenir lloc activitats com les conferències sobre el poeta lleidatà Màrius Torres i sobre la situació actual de Catalunya, ponències que van anar a càrrec de Josep Borrell, director territorial de Cultura a Lleida, i d'Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament per CiU, respectivament. Els veïns també van poder gaudir d'iniciatives més pròpies de l'estiu, com un taller de tallar fruites, un berenar popular a l'era de l'Arbonés i el sopar de germanor del divendres a la nit que va aplegar més de 300 persones al recinte poliesportiu i de les piscines. Fonts municipals destaquen "la gran participació dels veïns i veïnes del municipi en tots els actes, sobretot en les xarrades i en les activitats de caire popular, com els àpats de germanor que acostumen a aplegar grans i petits".

La traca final però va quedar reservada pel cap de setmana, quan va tenir lloc el sopar popular de dissabte, que es va complementar amb l'homenatge als matrimonis que aquest any celebren les noces d'or. Joan Pallejà Ortoneda i Montserrat Belart Espasa, van rebre una càlida rebuda juntament amb la parella formada per Jaume Llauradó Llauradó i Sagrario Vicente Morán. D'altra banda, i aprofitant l'ambient festiu, la població es va avançar a la resta de municipi i va celebrar el Mulla't per l'esclerosi múltiple, una jornada que també va comptar amb jocs i atraccions aquàtiques per els més menuts. Pel que fa al diumenge, la Setmana Cultural va tenir una gran final amb el dinar popular de colles de les cassoles, una jornada on tots els habitants del poble es troben al recinte de les piscines i elaboren el seu propi àpat. Com és habitual, s'hi van poder trobar cassoles de tot tipus: de conill, de caragols, de samfaina i de llonganissa. La més popular, no obstant, és la cassola de tros, que elaboren sobretot les colles més grans.

La Setmana Cultural està organitzada per l'Ajuntament de Juncosa juntament amb la col·laboració de totes les entitats i agrupacions locals, com la gent gran, els joves, les dones i l'AMPA.

Juncosa tanca la XXIX Setmana Cultural amb gran participació en tots els actes populars
comentaris