18.05.2021 |
Territoris.cat

L'ADPN La Banqueta presenta un documental sobre les Banquetes arbrades

L'ADPN La Banqueta de Juneda va presentar un documental que dóna valor a les banquetes arbrades, aquest divendres,16 d'octubre al Complex Cultural de Juneda davant una trentena de persones.

La jornada reivindicativa en pro de les Banquetes arbrades celebrada a Juneda.
L'ADPN La Banqueta presenta un documental sobre les Banquetes arbrades

L'Associació de Defensa del Patrimoni Natural La Banqueta està presentant un documental que dóna valor a les banquetes arbrades i que aquest divendres, 16 d'octubre, es va estrenar al Complex Cultural de Juneda davant una trentena de persones amb el títol: Parc de la Banqueta. Patrimoni amb futur

Les banquetes són els vorals que hi ha a banda i banda dels canals i l’associació porta prop de 25 anys reivindicant la compatibilitat de l’ús del reg amb l’ús esportiu, lúdic, turístic i social d’aquests espais a la 4a sèquia del Canal d’Urgell. Aquest clip d’uns cinc minuts de durada alterna imatges filmades des de terra amb imatges aèries gravades mitjançant un dron.

L'esdeveniment va consistir en la projecció del vídeo i diferents parlaments que defensaran el valor de les banquetes arbrades des de diferents punts de vista. En el transcurs de l’acte van intervenir Pere Olivart, president de la Banqueta, que va parlar sobre el valor emocional; Eduard Porta, enginyer de forests, que va exposar el valor natural i arquitectònic; Norbert Herrera, cofundador de Pedals del Canal d'Urgell, que va explicar el potencial turístic i socioeconòmic; i Eduard Álvarez, enginyer de Camins, Canals i Ports, que va parlar sobre alternatives al calaix de formigó.

La jornada també va servir per celebrar la recent aprovació per part del Consell Comarcal de les Garrigues d'iniciar la declaració de BCIL (Bé Cultural d'Interès Local). La Banqueta repetirà la jornada el pròxim divendres, 23 d'octubre al Casal Marino de les Borges Blanques.
 

L'ADPN La Banqueta presenta un documental sobre les Banquetes arbrades
comentaris