L'Albagés serà l'escenari la novena Mostra Cultural de les Garrigues

La Mostra Cultural es converteix en un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències de les entitats culturals de diverses localitats de les Garrigues.

8a Mostra Cultural de les Garrigues a la Floresta
photo_camera Els gegants, protagonistes de la cercavila pels carrers que té lloc cada edició de la Mostra.

El proper dissabte, 12 de juliol a partir de les 17.00 tindrà lloc a l’Albagés la 9a Mostra Cultural de les Garrigues, organitzada bianualment pel Consell Comarcal. Aquest any la Mostra inclourà activitats com la cercavila amb gegants i grallers, concert de corals, ballada de sardanes, exposicions d’entitats i artistes, repic de campanes, danses populars, recital poètic, batucada, correfoc i concert de rock, propostes que duran a terme un total de 25 entitats de la comarca.

Un any més, la Mostra Cultural es converteix en un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències de les entitats culturals de diverses localitats de les Garrigues que alhora, serveix per donar a conèixer la riquesa cultural d'aquest territori.

L'edició d'aquest any arrencarà a dos quarts de cinc de la tarda amb l'arribada dels participants i el muntatge de l’espai expositiu. Seguidament, a les cinc, tindrà lloc l'acte d’inauguració a càrrec de les autoritats comarcals i provincials a la sala del ball. Després del repic de campanes a l’Església de Sant Joan Baptista tindrà lloc la presentació del llibre La nova cuina de les Garrigues i un tast de vi i productes de la terra. A les sis de la tarda hi haurà la cercavila pel carrers del poble i la inauguració dels espais expositius, amb la participació de l’Associació Amics dels Vilars, el Centre d’Estudis de les Garrigues i el Centre d’Estudis de Granyena.

A dos quarts de set arribarà l'hora del taller de danses populars amb l'Esbart Dansaire d'Arbeca i ballada de sardanes, amb la Colla de Sardanes de Castelldans, l’Agrupació Sardanista Arbeca Nostra, la Colla Brut Natura de les Borges, l’Agrupació Sardanista de Castelldans i l’Agrupació Sardanista de Juneda. Una hora més tard les corals Orfeó Terrall, el Cor Junedenc, la Coral Harmonia d'Arbeca, la Coral Veus del Camp del Soleràs i la Coral l’Olivera de Castelldans oferiran una actuació a l’església, i a dos quarts de nou es farà un recital poètic a càrrec del Grup de Teatre Nissaga de les Borges.

A un quart de deu de la nit se celebrarà el sopar i l'entrega d’obsequis a les entitats i grups participants. Després serà el torn de la batucada amb Fot-li Fort Percussió, de la Floresta. Seguidament els Rojos de Junda i els Calents i Cornuts d'Arbeca protagonitzaran la nit de foc pels carrers del poble. Finalment, la música agafarà el relleu amb el concert de rock que tindrà lloc a la pista poliesportiva i que comptarà amb l'actuació dels grups de rock de la comarca, com Arrels Garrigues, Llibertat Condicional i Expresidiarios.

La passada edició de la Mostra Cultural va tenir lloc l'any 2012 a la Floresta, i va comptar comptar amb 35 activitats musicals, de dansa i poesia i amb més de 300 assistents.

comentaris