27.10.2020 |

L'Oficina Jove ofereix formació en matèria laboral a una cinquantena d'aturats

Unes trenta persones han assistit avui al cicle de xerrades i tallers d'assessorament sobre orientació laboral i vint-i-una més participaran dissabte al curs de carretoner

Els joves tractaran diferents temes relacionats amb la recerca de feina
Els joves tractaran diferents temes relacionats amb la recerca de feina
L'Oficina Jove ofereix formació en matèria laboral a una cinquantena d'aturats

L'Oficina Jove de les Borges organitza aquest dissabte un curs d'operador de carretons, finançat pel Consell Comarcal, que ja compta amb 21 persones incrites i que permetrà obtenir el certificat per manejar qualsevol tipus de carretó elevador. Es tracta d’un nou curs que va en la mateixa línia iniciada per l’actual consistori per tal donar més opcions per accedir al mercat laboral. En aquest sentit, l’Oficina Jove també ha començat avui el cicle de xerrades i tallers d'assessorament i orientació laboral per conscienciar als alumnes sobre les tècniques de recerca de feina.

Com explica la regidora de Joventut, Maria Fusté, “l’Oficina Jove continua oferint tot tipus de formació per ajudar els aturats a cercar feina amb més garantia d’èxit, sobretot en temps de crisi. Aquest és el primer cop que organitzem el curs d’operador de carretons, una feina amb una forta demanda a les cooperatives durant l’estiu, i per l’elevat nombre d’inscrits veiem que ho hem encertat”. El curs, finançat pel Consell Comarcal, compta amb una part teòrica de 10 hores i una de pràctica de 5, i s'impartirà els dies 13, 20 i 27 d'abril, de 09.00h a 14.00h. A més, l’Oficina Jove ha encetat aquest matí el cicle “Primavera del treball”, amb el que pretén potenciar d’una forma dinàmica i participativa els aspectes bàsics en la cerca de feina. La iniciativa compta amb una trentena de participants d’entre 18 i 45 anys, amb perfils laborals similars. La majoria d’ells tenen un títol de Formació Professional i estan a l’atur. D’altres volen reorientar la seva carrera professional cap a sectors emergents.

D’altra banda la seu del Consell Comarcal acollirà demà a partir de les 19.00 hores la xerrada “Eficiència a la festa: propostes de millora en l’organització i la seguretat d’esdeveniments”, que organitza l’Oficina Jove. L’activitat, de dues hores de durada, està dedicada a entitats juvenils, alcaldes i regidors de festes, i tècnics de cultura, i compta ja amb 35 inscrits. La xerrada pretén exposar la normativa en matèria d’espectacles, ajudar i orientar perquè les contractacions de proveïdors i serveis compleixin les garanties legals i professionals i presentar les noves eines i aplicacions que poden ser d’utilitat a l’hora d’organitzar esdeveniments a nivell local.

L'Oficina Jove ofereix formació en matèria laboral a una cinquantena d'aturats
comentaris