26.07.2021 |

L'Ajuntament de les Borges Blanques destina més de 2 milions d'euros a inversions

 

Ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques del 19 de desembre
Ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques del 19 de desembre
L'Ajuntament de les Borges Blanques destina més de 2 milions d'euros a inversions

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprobat un pressupost de 9.255.007 euros, per a l'exercici del 2020, uns comptes que s'han incrementat en 1.767.969 euros respecte a l'any anterior. El consistori té previst destinar una partida de 2.645.959 euros a les inversions.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir assegura que, la ciutadania es preguntarà com aconseguim un gruix d’inversions com aquest, i poc habitual al nostre Ajuntament, sobretot si tenim en compte que el pagament a proveïdors està completament sanejat i hem rebaixat a menys de la meitat l’endeutament heretat.

Mir, afegeix que en part és gràcies a haver liquidat el préstec més important existent, que ha durat 15 anys, subscrit l’any 2004 per valor de 4,2 milions d’euros, per eixugar els deutes contrets fins al moment i pendents de pagament. Per tant, això suposa un estalvi significatiu, passant d’amortitzar 445.000 euros encara el 2019 a 177.000 euros per aquest 2020. I en aquesta mateixa línia hem de mencionar les concessions municipals, com és la gestió de l’aigua i altres espais de titularitat municipal, que suposaran uns majors ingressos de prop de 150.000 euros.

Enric Mir ha exposat que la majoria dels nous recursos provenen d’aportacions externes d’altres administracions, per a poder afrontar la construcció de l’arxiu comarcal, el nou camp de futbol 7 i els nous vestidors, la renovació d’una part de l’enllumenat més deficient dels carrers, i la reparació tant de l’espai de la Font Vella com dels camins malmesos pels aiguats de finals d’octubre; i l’ajut per finançar una estació de recàrrega, de nova generació, per a vehicles elèctrics

L'equip de Govern té previst desplegar els projectes de la reforma de dos vials i de la seva xarxa de sanejament, tal com estava compromès, com és una part del carrer Montserrat juntament amb el carrer Pau Macià, i a la vegada el primer tram del Raval de Lleida, fins a la plaça Ramon Arqués.

També està previst iniciar les obres del nou Teatre polivalent i la substitució del sistema de refrigeració i ventilació del pavelló poliesportiu, més eficients i més adequats en l'àmbit sonor per a representacions. Finalment, també preveuen incorporar al Parc del Terrall una instal·lació molt necessària com és un bany públic.

Altres partides del pressupost del 2020, fan referència a la despesa corrent, manteniment i serveis, hi destina 2.973.321 euros, pel que fa al personal la despesa ascendeix 2.579.010 euros; i les transferències corrents a altres administracions, subvencions a entitats, convenis, línies d'ajuts a la Promoció Econòmica i altres despeses similars, ascendeix a 842.052,50 euros.

L'Ajuntament de les Borges Blanques destina més de 2 milions d'euros a inversions
comentaris