03.12.2020 |
Territoris.cat

El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques presenta una exposició inèdita de 'Meccano'

El Meccano és un joc de modelisme que parteix de plaques metàl·liques foradades per subjectar a altres peces mitjançant cargols i completat amb motors elèctrics, rodes i politges
L'alcalde de les Borges, Enric Mir visita el Museu Cal Pauet
L'alcalde de les Borges, Enric Mir visita el Museu Cal Pauet
El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques presenta una exposició inèdita de 'Meccano'

L'espai del Museu Cal Pauet de les Borges Blanques presentava al públic aquest dissabte una mostra inèdita del joc de modelisme centenàri Meccano. El propietari del Museu, Josep Maria Anglès, acompanyat de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir van donar el tret de sortida a la mostra.

Segons Anglès, el Meccano és un joc, una distracció positiva per incentivar la creativitat, al que han jugat un gran nombre de nens i nenes des de l'any 1907 que va nèixer la marca. Si bé han evolucionat les possibilitats de disseny gràcies a la robòtica i la programació, continua essent una experiència veure les construccions més populars, que es feien anys enrere. Els equips i maquetes d'aquest nou espai són fruit de l'entusiasme d'un grup d'aficionats al Meccano.

El Museu Cal Pauet de les Borges Blanques, ja mostrava alguns muntatges del joc que dataven dels anys 30 i 50, amb els seus embalatges originals. El recull de Meccano també mostra una grua de quatre moviments que va ser realitzada intencionadament com si la construís un marrec d'onze anys. Entre totes les composicions actuals destaquem una sínia de fira que té una alçada de 90 cm així com la torre Eiffel que s'alça més d'un metre, el carrusel de fira amb el corresponent engranatge ideat amb l'objectiu que els visitants els puguin moure i els hi donin vida, -la qual cosa ara no està permesa-.

L'alcalde de les Borges, Enric Mir visita el Museu Cal PauetEl propietari del museu, destaca que en les instruccions del joc tan sols es mostren les peces d'aquest, per la qual cosa les construccions han de ser obra de l'enginy i la creativitat del qui obre la caixa. El visitant també descobrirà a Cal Pauet, jocs de construcció metàl·lica d'altres marques que no van aconseguir la mateixa acceptació popular, com l'alemanya Trix i l'anglesa Dinky.

El Meccano és un joc de modelisme que parteix de plaques metàl·liques foradades per subjectar a altres peces mitjançant cargols i completat amb motors elèctrics, rodes i politges. Un entreteniment i una eina formativa que ha entrat a les universitats. Permet interpretar exemples mecànics funcionals amb importants aplicacions en el món educatiu com és la construcció de prototips de ràdio control i robòtica. Per als que ja som padrins ha estat un sistema didàctic d'estructures que ens va ajudar a comprendre els conceptes bàsics de la mecànica.

Horaris i visites

Cal sol·licitar-ho al telèfon 619972250

  • Grups de 10 a 30 persones es pot visitar qualsevol dia.
  • Preu de Dilluns a Dissabte: 3 euros per persona
  • Preu Diumenges: 2,5 euros per persona

El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques presenta una exposició inèdita de 'Meccano'
comentaris