06.07.2022 |
Territoris.cat

El Museu de Cal Pauet de les Borges mostra més d'un miler d'articles dels anys 50 i 60

L'espai museistic , temporalment ofereix una exposició insòlita formada per més de 340 exemplars de baldufes amb les quals juguen diferents països del món, com Austràlia, Japó, Malàisia, Corea, Xina, Àfrica, Europa, Estats Units i Brasil

Visita d'Enric Mir al Museu de Cal Pauet interior
Visita d'Enric Mir al Museu de Cal Pauet
El Museu de Cal Pauet de les Borges mostra més d'un miler d'articles dels anys 50 i 60

El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques, ubicat al passatge de la Vila de Carlet, va obrir ara fa sis mesos, per Sant Joan, i el nombre d’objectes exposats ha anat augmentant progressivament. A l’interior els visitants poden trobar peces tan especials com un vestit efecte moaré de finals del segle XIX, una taula de professor amb tots els utensilis, un pupitre d’alumne amb un llibre de cal·ligrafia, una col·lecció única de còmics, un rectificador de mercuri i molts altres objectes de l’època.

pic01D’altra banda, també s’ofereix exposicions itinerants. Aquest dimarts, l’alcalde del municipi, Enric Mir, ha visitat el museu, convidat pel seu propietari Josep M. Anglès, on en aquesta ocasió es pot descobrir baldufes de tots els estils ,com les musicals o el giroscopi de Foucault, el virolet o el trompitxol o les destacades dreidels, baldufes hebrees de quatre costats.

El públic també pot trobar baldufes de totes dimensions, des de les més diminutes a les més grans i de tots els colors. Aquesta col·lecció ha estat cedida pel doctor Ramon Bragós Bardia que ha recopilat tots els exemplars pels diferents continents del món.

pic02Actualment el 90% de les visites que rep el museu són de fora de les Borges Blanques, provinents majoritàriament de Lleida i Tarragona. Per les persones que desitgin acostar-s’hi, el museu està obert al públic cada dissabte al matí i a la tarda, i l’entrada té un preu de 2 euros durant l’hivern i 3 euros a l’estiu.  Per més informació, es pot consultar la web museulesborges.com.

El Museu de Cal Pauet de les Borges mostra més d'un miler d'articles dels anys 50 i 60
comentaris