26.11.2020 |
Territoris.cat

Nova edició del material informatiu de les Garrigues, Terra d’Oli i la Ruta del Vi

En el marc de la Fira de Sant Josep, el Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat la reedició del material informatiu de les Garrigues, 'Terra d’Oli' i de la ' Ruta del Vi' amb dades actualitzades i ampliades.

Presentació del nou material de promoció turística de les Garrigues.
Presentació del nou material de promoció turística de les Garrigues.
Nova edició del material informatiu de les Garrigues, Terra d’Oli i la Ruta del Vi

En el marc de la Fira de Sant Josep celebrada a Mollerussa el cap de setmana passat, el Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat la reedició del material informatiu de Les Garrigues, Terra d’Oli i de la Ruta del Vi amb les dades actualitzades i ampliades. Es tracta de dues rutes que tenen com a protagonistes els productes estrella de la comarca: l’oli de les Garrigues i el vi Costers del Segre (subzona Garrigues).

A la nova edició de Les Garrigues, Terra d’Oli el visitant trobarà una informació exhaustiva de les cooperatives i molins d’oli de la comarca, així com les visites culturals pel patrimoni de les Garrigues i els restaurants de la zona on tastar els productes de la terra. A més, hi ha una relació d’allotjaments i cases de colònies per aquells que hi vulguin fer nit.

També s’ha reeditat el material informatiu de la Ruta del Vi que pretén, a més de donar a conèixer els cellers de les Garrigues, promocionar el patrimoni i els atractius que té la comarca. A part de l’oli, que és el producte per excel·lència i més conegut de la comarca, també el vi de les Garrigues està agafant renom i reconeixement internacional.

El denominador comú d'aquests cellers és que elaboren uns vins d'alta qualitat. Aquests cellers pertanyen a la Denominació d’Origen Costers del Segre, concretament dins la subzona de les Garrigues; aquesta zona es caracteritza per un tipus de sòl calcari, amb un clima mediterrani, hiverns freds i estius calorosos i una mitjana de precipitació baixa.

La ruta està formada per sis cellers de les localitats garriguenques de l’Albagés, Arbeca, Fulleda, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell. En el tríptic informatiu de la Ruta del Vi, el visitant trobarà informació de contacte dels cellers, una breu descripció de les característiques dels vins i algunes visites que pot fer a l’entorn.

Els 8.000 exemplars editats de cada ruta es distribueixen a les oficines de Turisme de Catalunya, als museus, cooperatives, allotjaments i restaurants de la comarca i també se’n farà difusió a les xarxes socials. El nou material informatiu ja es pot consultar al web de turisme del Consell Comarcal de les Garrigues www.turismegarrigues.com.

Nova edició del material informatiu de les Garrigues, Terra d’Oli i la Ruta del Vi
comentaris