La Pobla de Cérvoles acull el segon campionat de "múixing" i canicross

El municipi es prepara per la visita d'unes 150 persones entre participants de les curses amb gossos i públic

muixing la pobla de Cérvoles
photo_camera El municipi va acollir l'any passat el I Premi La Pobla de Cérvoles de Múixing

El proper cap de setmana, els dies 30 de novembre i 1 de desembre, el municipi de la Pobla de Cérvoles acollirà el II Premi La Pobla de Cérvoles de Múixing sobre terra, una cursa puntuable del circuit estatal de Mitja Distància de la temporada 2013-2014. La prova, que compta amb un circuit de 15 quilòmetres i 400 metres i amb una cursa "sprint-randonee" de 10 quilòmetres i mig, inclourà curses amb trineu amb rodes o bicicleta i la modelaitat de canicross, on els gossos i corredors corren lligats per la cintura, es disputarà en dos etapes. La primera tindrà lloc dissabte a primera hora de la tarda i la diumenge dia 1 al matí.

Aquesta cita esportiva que reuneix als millors corredors i gossos d'Espanya, compta amb el suport del consistori local, ja que "és una iniciativa amb un cost zero per a les arques municipals que, en canvi, aporta beneficis al municipi", afirma l'alcalde de la població, Jaume Estradé. En aquest sentit cal recordar que la localitat ja va acollir l'any passat aquesta prova, "perquè som conscients que com més coses fem, més oportunitats generem per al municipi", afirma, i "basant-nos en l'experiència prèvia podem dir que esperem la visita d'unes 150 persones entre participants i curiosos", explica l'alcalde. L'Ajuntament facilita als organitzadors una cuba d'aigua per als animals i un vàter portàtil, "de la resta se n'encarreguen ells", diu l'alcalde. Així, els gossos dormen en una zona habilitada a la sortida del poble, a 300 metres, on també s'hi instal·len els corredors amb les seves caravanes. No obstant, el municipi els ofereix allotjament a la casa de colònies, que té un preu de 16 euros la nit. De la cursa també se'n veuren beneficiats els comerciants del municipi, on els visitants faran àpats com el previst per dissabte a la nit, que aplegarà a tots els participants i als membres de l'organització.

El preu de la incripció (25 euros) és únic per a tots els participants independentment de la categoria, i inclou l'esmorzar popular del diumenge amb llonganissa a la brasa i oli nou de la temporada.

Comentaris