La Pobla de Cérvoles i les Borges Blanques, seus del XVè Festival Orgues de Ponent

Les actuacions seran els propers 14 de setembre i 17 de novembre respectivament

El proper dissabte 7 de setembre s'iniciarà la quinzena edició del Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu, que inclourà 15 concerts repartits per 14 poblacions de la demarcació lleidatana, i que seran interpretats per professionals de la música de procedència diversa (Catalunya, Menorca, Euskadi, Andalusia, València, Bèlgica i Japó). El cicle, que a les Garrigues s'aturarà a les poblacions de les Borges Blanques i la Pobla de Cérvoles, arribarà a un conjunt de nou comarques amb concerts repartits entre els mesos de setembre al desembre de 2013.

Les poblacions que gaudiran d’aquests recitals seran Les Borges Blanques, Cervera, Lleida, La Pobla de Cérvoles, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Queralbs-Santuari de Núria, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp i Verdú. A les Garrigues, les actuacions estan previstes pels dies 14 de setembre, a l'església de la Pobla de Cérvoles, i 17 de novembre, a la capital de la comarca. 

A banda dels concerts estrictament d’orgue, els organitzadors, l'Associació d'Amics de l'Orgue de les Comarques de Lleida, han programat una edició caracteritzada en recitals d’orgue sol i recitals de cant i orgue, a excepció d’un únic concert de trompeta i orgue a la catedral nova de Lleida. Aquesta varietat tímbrica, en un cicle de música d’orgue, respon a l’objectiu de mostrar, d’una banda, les diverses possibilitats d’aquest monumental instrument, i atraure un públic més diversificat, fomentant altres instrumentistes.

En els recitals d’orgue sol, hi participaran Felipe López (organista de la Real Iglesia de San Ginés a Madrid) a Sant Llorenç de Morunys; Ignace Michiels (organista de la catedral de Bruges a Bèlgica) a Lleida-Sant Llorenç i a la Basílica de Tremp; i el sabadellenc Josep Solé i Coll (organista assistent de la Basílica Papal de Sant Pere al Vaticà) al Santuari de Núria i a la catedral de La Seu d’Urgell.

Els recitals d’artistes vocals comptaran amb les figures de les sopranos Mireia Latorre i Aurora Gómez; les mezzo-soprano lleidatanes Marta Infante i Monika Czalej-Pujol; i el baríton menorquí Lluís Sintes. Estaran acompanyats per l’organista japonesa Tomoko Matsuoka; Tomé Olives (organista de la Catedral de Menorca); Miquel González (professor d’orgue del Conservatori Municipal de Lleida); el vitorià José Santos de la Iglesia; i Miguel Ángel García (professor d’orgue del Conservatori Professional de Sevilla).

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement