30.11.2021 |

Primera edició de la Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, 19 de juny

Les Borges Blanques celebrarà aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, un certamen que comptarà amb un cotreball per als joves empresaris, i una fira d’expositors en què es presentaran els projectes que estan duent a terme empreses impulsades per joves de les Garrigues
Els representants de les entitats que impulsen el certamen garriguenc @JosepA.Pérez
Els representants de les entitats que impulsen el certamen garriguenc @JosepA.Pérez
Primera edició de la Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, 19 de juny

Amb la voluntat de posar en relleu “la relació entre els joves i l’emprenedoria”, i “arrelar” el jovent al territori, segons va destacar l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, es va  presentar aquest dilluns la primera Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, impulsada per l'Oficina Jove de les Garrigues.

L'acte va tenir lloc a la Sala Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i van acompanyar a Mir, el Consell Comarcal de les Garrigues i secretari de l’Associació Leader Ponent, Jaume Setó; del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert; les tècniques de l’Oficina Jove de les Garrigues Marta Peiró i Ingrid Florejachs; del propietari de l’empresa Tot Informàtica, Cristian Giné, en representació dels expositors, i de la coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat.

La primera Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, se celebrarà el dissabte 19 de juny en el marc dels Jardins del Terrall de les Borges Blanques, i comptarà amb la participació d'una quinzena d'emprenedors garriguencs. Així i tot, la convocatòria arrencarà el divendres 18 de juny, amb un taller sobre màrqueting digital, que es farà en línia. que té com a objectiu facilitar eines als empresaris i empresàries per tal que puguin fer més visible el seu negoci.

L'agenda del certament inclou un cotreball que se celebrarà el dissabte, a partir de les 12.00 hores, al Pavelló de l’Oli de les Borges. La convocatòria preveu proporcionar als joves un espai de treball on es puguin conèixer, intercanviar experiències i, així, promoure el treball col·laboratiu. La mostra expositiva tindrà lloc a partir de dos quarts de sis de la tarda als Jardins del Terrall, oberta al públic. Els i les joves empresàries tindran uns espais habilitats al Parc del Terrall, en què organitzaran activitats i demostracions i podran donar a conèixer la seva feina a les persones visitants.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va destacar que “aquesta fira innovadora que és de molta transcendència per les Garrigues”, una eina per posar en relleu “la relació entre els joves i l’emprenedoria”, a la vegada que servirà per “arrelar” aquest jovent al territori

Enric MirL’alcalde de les Borges Blanques va destacar la necessitat de professionals especialitzats per atendre les necessitats laborals del territori i, en aquest sentit, ha dit que la Fira contribuirà a garantir aquesta renovació en l'àmbit generacional en el món de l’emprenedoria

Jaume SetóEl president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha definit les Garrigues com una “comarca d’oportunitats” que malgrat el seu potencial econòmic, ha patit un gran despoblament. Per això, Setó ha animat els participants “a fer la xarxa gran per tal que la pròxima edició puguem ser molta més gent”, ha dit.

Carles GilabertPer la seva banda el diputat Carles Gilabert ha posat la fira com un exemple de “lluita contra el despoblament” i de “diversificació de l’economia”, i ha desitjat que les empreses garriguenques puguin optar a molts altres recursos, com és el cas dels fons europeus Next Generation, per tal de poder gestionar els seus negocis i, de retruc, garantir que el jovent s’assenti al territori.

Marta Peiró i Ingrid Florejacs Oficina Jove de les GarriguesLes tècniques de l’Oficina Jove de les Garrigues Marta Peiró i Ingrid Florejacs, van destacar que els objectius de la fira són “donar a conèixer les empreses del territori i demostrar que en una terra com la nostra hi ha oportunitats d’emprendre, de crear un negoci i aconseguir que creixi”.

Cristian GinéCristian Giné, és un dels emprenedors que participarà en la fira, i va mostrar la seva satisfacció de poder participar en el certamen i va explicar que les Garrigues és “una zona per explotar, que té molt potencial, amb empreses fortes i que podem tirar endavant”. Giné va assegurar que bona part d’aquestes empreses “no es coneixen” i, en aquest sentit, va descriure la fira com una bona oportunitat per establir relacions.

Lourdes RavetllatLa coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat, va explicar que aquesta fira és possible gràcies al Programa Odisseu, d’on s’esdevenen aquests networkings. Ravetllat va afegir que “estem contents de veure com un gestió de xarxes com és el de les Garrigues ha crescut fins a esdevenir una fira d’emprenedoria”, va dir.

Treball coordinat i conjunt entre administracions que han de posar els recursos, professionals que fan d’engranatge i joves que puguin dir la seva, per tal d’enriquir-nos entre tots

La primera Fira de Joves Empresaris de les Garrigues està organitzada per l’Ajuntament de les Borges Blanques, el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Oficina Jove de les Garrigues, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Leader de Ponent, l’Agrupació d’Ajuntaments de les Garrigues Altes i el Punt d’Informació de la Granadella.

Primera edició de la Fira de Joves Empresaris de les Garrigues, 19 de juny
comentaris