27.11.2022 |
Territoris.cat

VISITES GRATUÏTES A L’ESPAI MACIÀ, A CAL GINERET I A CABANES DE VOLTA EN LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

Les Borges obre les portes del patrimoni local gratuïtament, aquest cap de setmana

Una de les cabanes de volta que es conserven  a les Borges Blanques
Una de les cabanes de volta que es conserven a les Borges Blanques
Les Borges obre les portes del patrimoni local gratuïtament, aquest cap de setmana

En motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2019, i amb la intenció de seguir donant a conèixer el patrimoni de la capital de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges ha tornat a organitzar visites guiades gratuïtes a l’antic molí d’oli i refugi antiaeri de Cal Gineret, i a l’Espai Macià, aquest diumenge, 13 d’octubre. A més a més, com a novetat, enguany es podrà dur a terme una visita guiada a 4 cabanes de volta del municipi.

Les noves ulleres de realitat virtual de l'Espai Macià que permeten recrear la vida del 122è president de CatalunyaL'antic molí d’oli de Cal Gineret de les Borges és un espai de recuperació de la memòria històrica on es poden visitar els cubs d'oli de l'antic molí i l'espai que va servir de refugi antiaeri durant la Guerra Civil Espanyola. Al seu torn, l’Espai Macià és un centre d'interpretació de la figura del President Francesc Macià, fill de pares borgencs i molt vinculat i estimat a la població. Finalment, les cabanes de volta són construccions de l'arquitectura popular, que proporcionaven protecció contra els elements climatològics i els animals, emprades pels pagesos borgencs per guardar-se ells i les eines de les inclemències del temps quan eren al camp.

Les visites guiades gratuïtes sortiran des de davant de l’Espai Macià (Plaça Ramon Arqués, 5) i també recorreran alguns dels punts més emblemàtics del municipi, a les 10 hores i a les 12 hores.

Totes les visites s’hauran de realitzar mitjançant reserva prèvia a través del correu [email protected], o trucant al telèfon 973 14 28 50 i preguntant per la Montse

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) 2019 se celebren de manera conjunta aquest cap de setmana a tot Catalunya, i tenen per objectiu difondre a partir de visites gratuïtes els espais amb alt valor històric perquè els ciutadans coneguin en profunditat el seu patrimoni, el valorin i en puguin garantir la seva preservació.

Les Borges obre les portes del patrimoni local gratuïtament, aquest cap de setmana
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement