Centenars de persones omplen carrers i places de Lleida per gaudir de la darrera jornada de la 35a Fira de Titelles

L'organització celebra el "bon ambient" que es respira i preveu assolir o superar els 45.000 espectadors de l'any passat

Dues dones es fan una foto amb un titella durant la fira a Lleida

Data de publicació: diumenge 05 de maig del 2024, 13:14

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómez
photo_camera Dues dones es fan una foto amb un titella durant la fira a Lleida - Foto: Ignasi Gómez

Centenars de persones han omplert aquest diumenge els carrers, les places i espais adaptats per acollir la trentena de representacions que ofereix la quarta i darrera jornada de la 35a Fira de Titelles de Lleida. El codirector de la fira, Oriol Ferre, ha celebrat el "bon ambient que es respira" tant per part dels espectadors com dels membres de les companyies teatrals. Amb tot, Ferre preveu que la fira pugui abaixar el teló amb, com a mínim, el mateix nombre d'espectadors que es van registrar en l'edició passada (45.000) si el temps els respecta. En aquest sentit, alguns dels espectadors de la jornada matinal han valorat la qualitat de les obres programades i la capacitat del certamen d'acostar el món titellaire al públic.

Ferre ha dit que la gent ha sortit "massivament" als carrers en una jornada matinal majoritàriament assolellada i en què part de les companyies presents a la fira s'han mostrat satisfetes per la resposta del públic i perquè ja han pogut tancar noves actuacions per al seu calendari teatral. "Això dona força a la fira perquè el seu objectiu és generar impacte en el sector", ha dit el codirector del certamen. La fira ha recuperat enguany el quart dia de programació i "tant els professionals com el públic ho han agraït. És d'hora per decidir si mantenim la quarta jornada, però n'estem satisfets", ha indicat Ferre. Amb tot, el certamen preveu igualar o superar els 45.000 espectadors de l'any passat.

Un moment de l'espectacle 'La osa estelar' al pati del Convent de Santa Clara de Lleida

Data de publicació: diumenge 05 de maig del 2024, 13:14

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómez
Un moment de l'espectacle 'La osa estelar' al pati del Convent de Santa Clara de Lleida - Foto: Ignasi Gómez

La darrera jornada de la fira ofereix una trentena de representacions en diferents punts de la ciutat, com l'Eix Comercial, l'església de Sant Martí, entre altres. Un dels espectacles que més ha captivat els espectadors és 'La ciutat de les llums' de l'artista hispanoxilè David Zuazola, que s'ha pogut veure a la sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida. I és que la capital del Segrià és la protagonista de l'obra, en la qual s'han representat escenes com el bombardeig al Liceu Escolar, el desembre de 2017 al Museu de Lleida, l'activitat agrícola a l'Horta de la ciutat, entre altres.

També s'ha congregat força públic al pati del Convent de Santa Clara per presenciar l'espectacle 'La osa estelar' de Panta Rhei (Euskadi). De fet, una de les espectadores, Helena Masip, ha celebrat que Lleida pugui acollir aquest esdeveniment perquè "el món dels titelles sembla que hagi de desaparèixer, però és bonic que aquesta fira permeti fomentar-lo i que continuï creixent". En aquesta línia, una altra de les espectadores, Diana Masip, ha dit que la fira té espectacles "entranyables", amb titelles que són "una obra d'art".

Representació de 'La ciutat de les llums', en què Lleida és la protagonista, en el marc de la Fira de Titelles

Data de publicació: diumenge 05 de maig del 2024, 13:14

Localització: Lleida

Autor: Ignasi Gómez
Representació de 'La ciutat de les llums', en què Lleida és la protagonista, en el marc de la Fira de Titelles - Foto: Ignasi Gómez


Apropa Cultura

La Fira de Titelles de Lleida ha estrenat en aquesta edició col·laboració amb Apropa Cultura, que ofereix activitats d'oci cultural de teatres, museus i auditoris a entitats socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat. Una de les portaveus d'Apropa a Lleida, Míriam Arnaz, s'ha mostrat molt satisfeta d'aquesta aliança perquè el món dels titelles és "molt proper, emocional i sensible" i això pot impactar de manera molt "positiva" en les persones usuàries. De fet, diferents entitats com Ilersis o la residència Aremi van demanar assistir al certamen.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement