23.05.2022 |
Territoris.cat

Afrucat preveu una bona comercialització de la pera i la poma

Es veurà afavorida per les cambres buides i la davallada de producció europea de pera i l'estabilització en poma

Collita de peres Conference.
Collita de peres Conference.
Afrucat preveu una bona comercialització de la pera i la poma

Afrucat encara la campanya de comercialització de fruita llavor amb optimisme per a la pera, i amb bones sensacions en el cas de la poma.

Hi contribuirà la buidor de les cambres frigorífiques, la davallada de collita europea de pera i l'estabilització de la producció de poma previstes per enguany

Les previsions europees de fruita de llavor, presentades aquest dijous 5 d'agost, al congrés Prognosfruit estimen que la producció de pera a Europa se situarà en les 1.604.000 tones, un 27% menys que la mitjana dels darrers tres anys. En poma, s'espera una producció d'11.735.000 tones, un 1% superior a la mitjana dels tres últims anys.

En el cas de la pera, Europa espera la menor producció de la història amb una disminució del 28% en relació amb el 2020 i d'un 27% per sota de la mitjana dels darrers tres anys. Destaca la davallada productiva del 65% a Itàlia, per la important caiguda d'Abate i Williams; del 57% a França; del 25% a Bèlgica, degut a la disminució en Conference, i del 19% als Països Baixos, també per menys Conference.

Pel que fa a la poma, la producció a Europa es mantindrà similar a la mitjana dels darrers tres anys, amb un lleuger increment de l'1%. Tot i això, serà un 10% superior en relació amb el 2020. En poma, cal remarcar la disminució del grup Cripps Pink (-12%), Fuji (–4%), Granny Smith (-18%), Vermelles (-3%). Per altra banda, la Golden Delicious i el Grup Gala, augmenten un 8% en ambdós casos.

El director general d'Afrucat, Manel Simon, ha destacat que "esperem que aquestes dades es tradueixin en un increment en la presència de poma espanyola als lineals".

Finalment, Simon ha remarcat que una de les incerteses que marcarà la pròxima campanya de comercialització serà la reacció del consum en la nova etapa postcovid.

"És una incògnita, hores d'ara, saber si es mantindrà la recuperació del consum que es va donar l'any passat", ha remarcat.

Afrucat preveu una bona comercialització de la pera i la poma
comentaris