06.07.2022 |

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la IX edició del Premi Ruralapps

El Departament vol promoure l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional que contribueixi a la millora dels esmentats sectors
El portal de l'aplicación Hortagest
El portal de l'aplicación Hortagest
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la IX edició del Premi Ruralapps

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca un any més el Premi Ruralapps, que arriba a la novena edició. Enguany l’abast del premi va més enllà de les apps, i s’estén als àmbits de la digitalització i la transformació digital (governança i gestió de dades, la Intel∙ligència Artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat, ...) amb la finalitat que aflorin les possibles eines que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals del sectors agroalimentari, forestal, i del medi rural.

El Departament vol promoure l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional (programari embegut, aplicacions per a dispositius mòbils, aplicacions d’escriptori, plataformes al núvol o altres) que contribueixi a la millora dels esmentats sectors

Jove pagès a l'Horta de Lleida ©JosepAPérez
Jove pagès a l'Horta de Lleida ©JosepAPérez

Així, s’estableix dos tipus de premi, adreçats a persones físiques o jurídiques que hagin desenvolupat un programari funcional per als sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, tant de nova creació com de programaris en fase comercial.

Imatge del premi Ruralapps22
Imatge del premi Ruralapps22

En primer lloc, la modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per als/a les professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament en el mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització.

En segon lloc, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores per a la ciutadania i facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i/o del medi rural.

La quantia del premi és de 4.000 euros per als guanyadors i 2.000 euros per als finalistes, per a cadascuna de les modalitats. I el termini per a la presentació de candidatures als premis ja està obert i finalitza el 18 de juliol de 2022

Aquests guardons permeten, any rere any, continuar impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

Guanyadors d'anteriors edicions

L’aplicació GoZeroWaste per promoure el comerç local i la reducció de residus, i Hortagest, un gestor i botiga virtual per al sector de l'horticultura, van ser els guanyadores de la vuitena edició del Premis Ruralapps 2021. Aquest guardó l’atorga el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

Gerard Pibernat i Jordi Puig van crear HortaGest una aplicació especialitzada en gestió hortícola, dissenyada per a fer més eficient els resultats de l’explotació. L’app ha estat pensada específicament per a agricultors/es, productors/es, tècnics/ques i empreses del sector de l’horticultura que busquen una manera ràpida i efectiva de gestionar qualsevol procés de la seva producció. Aquesta aplicació ha estat guanyadora del premi Ruralapps 2021 en la modalitat Professional del sector.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la IX edició del Premi Ruralapps
comentaris