El Departament d'Agricultura convoca els Premis PITA i Ruralapps 2021

Aquests guardons tenen l’objectiu de posar en valor la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari amb el reconeixement a les empreses amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos
Premi PITA 2019 - l'Escairador
photo_camera Premi PITA 2019 - l'Escairador

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha convocat els premis PITA i Ruralapps 2021, amb l’objectiu de contribuir a la millora del sector agroalimentari, forestal, pesquer i del medi rural de Catalunya.

Per una banda, el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA, que enguany arriba a les seva vintena edició, vol reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries, i les persones joves emprenedores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació. El premi consta de tres modalitats: per a l’empresa agrària, per a l’agroindústria, i peral/la jove emprenedor/a innovador/a. Els premis estan dotats amb 6.000 euros per a cadascun dels guanyadors o guanyadores, i amb 2.000 euros per a cadascun dels o de les finalistes.

Premis PITA - RuralappsAquests guardons tenen l’objectiu de posar en valor la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari amb el reconeixement a les empreses amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos per incrementar la competitivitat, la preservació ambiental i les bones pràctiques productives, i alhora garanteixin beneficis econòmics, de qualitat, d’ergonomia i de seguretat i sostenibilitat de les produccions.

El premi PITA consta de tres modalitats: per a l’empresa agrària, per a l’agroindústria, i peral/la jove emprenedor/a innovador/a.

D’altra banda, a través del Premi Ruralapps, que compta amb la col·laboració d’Eurecat, el Departament d’Agricultura vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.Aquest 2021 el guardó arriba a la seva vuitena edició.

Premi PITA 2020 - Casa Palà

S’estableixen dos tipus de premi: Ruralapps-Professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agroalimentari, forestal, i pesquer, i Ruralapps-Ciutadania  per a l'app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania, i que facilitin l'accés a la informació sobre l'àmbit agrari, alimentari, i/o rural.  Els premis estan dotats amb 3.000 euros cadascun.

El Premi Ruralapps vol distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.

Oliba Green beer 1Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i pesquer.

El termini per a la presentació de candidatures als dos premis ja està obert i finalitza el proper 15 d’abril. Es pot trobar més informació sobre els premis en els següents enllaços:

Premis PITA

https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/premis-pita

Premis Ruralapps

https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/premis-ruralapps

Accedir al tràmit PITA

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/7225_Premi-a-la-Innovacio-Tecnologica-Agroalimentaria-PITA

Accedir al tràmit Ruralapps

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/11417_Premi-Rural-Apps

Infografia Ruralapps 2021

https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/8473402/Infografia_Ruralapps+21_ACC.pdf/9f25c5c5-d2a2-4bf6-872d-d41042bd7210

Infografia PITA 2021

https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/8473402/Infografia_Premis+PITA+21_ACC.pdf/528adf7f-983e-4469-8fa4-23fd70433960

comentaris