22.05.2022 |

L’Escola Agrària de Manresa ofereix el cicle superior de Paisatgisme i medi rural

L’Escola Agrària de Manresa ha organitzat una jornada de portes obertes que tindrà lloc el dia 11 de maig a la finca de Can Poc Oli per presentar aquest cicle de grau superior de Paisatgisme i medi rural amb perfil professional d’agroecologia

L’Escola Agrària de Manresa ©EA
L’Escola Agrària de Manresa ©EA
L’Escola Agrària de Manresa ofereix el cicle superior de Paisatgisme i medi rural

L’Escola Agrària de Manresa oferirà a partir del curs vinent un nou cicle formatiu de grau superior únic a tot l’estat. Es tracta d’uns estudis de Paisatgisme i medi rural amb perfil professional d’agroecologia i acció climàtica, que s’afegeixen al cicle formatiu de grau mitjà de Producció agroecològica que ja s’imparteix al centre, un referent per a totes les persones que volen formar-se en l’agricultura ecològica.

L’Escola Agrària de Manresa ©EA
L’Escola Agrària de Manresa ©EA

Gràcies a aquest nou cicle, l’Escola Agrària de Manresa permetrà seguir un itinerari formatiu molt complert i d’alt nivell en l’àmbit de l’agroecologia. L’Escola Agrària de Manresa és un referent a Espanya en la formació en agricultura ecològica i ara fa un pas endavant per ampliar horitzons cap a l’acció climàtica, que engloba totes aquelles accions orientades a revertir el canvi climàtic.

Per presentar aquests nous estudis i conèixer les instal·lacions on s’imparteixen, l’Escola Agrària farà una jornada de portes obertes el proper dimecres 11 de maig, a les 6 de la tarda, a la finca de Can Poc Oli. Per participar-hi cal inscriure’s en aquest enllaç.

L’Escola Agrària de Manresa ©EA
L’Escola Agrària de Manresa ©EA

El nou cicle de grau superior de Paisatgisme i medi rural, s’adreça a totes aquelles persones que vulguin gestionar una finca agrícola, ramadera o de jardineria o bé fer projectes de restauració del paisatge i disseny de jardins aplicant tècniques agroecològiques, sostenibles i compromeses amb el medi ambient. El cicle s’imparteix en la modalitat de FP dual, de manera que una part molt important de la formació es fa treballant en diferents finques col·laboradores, que permeten als alumnes aprendre sobre el terreny.

Els estudis també fomenten la mobilitat internacional amb la possibilitat de fer una estada de fins a 6 mesos a Dinamarca

El grau mitjà, 100% pràctic

L’Escola Agrària de Manresa també a partir del curs vinent inicia un canvi innovador en el cicle de grau mitjà de Producció agroecològica al donar-li un enfocament totalment pràctic mitjançant el treball per projectes. Aquest cicle també s’imparteix en modalitat dual, i inclou un total de 1.000 hores de formació pràctica remunerada en diferents empreses del sector.

Pioners de l’agroecologia

L’Escola Agrària de Manresa fa 50 anys que està especialitzada en la producció agrària ecològica i, a través de les seves accions, demostra el compromís amb l’acció climàtica. A més dels dos cursos de formació reglada, l’escola ofereix cursos de formació contínua i activitats de transferència tecnològica perquè els professionals del sector agrari puguin continuar el seu procés de formació i reciclatge. Compta amb instal·lacions al centre de Manresa (edifici de la Fundació Universitària del Bages) i a la finca de Can Poc Oli, de 5 hectàrees de superfície i gestionada seguint els principis de la producció ecològica i  inscrita al Consell Català de Producció Agrària Ecològica.

L’Escola Agrària de Manresa ofereix el cicle superior de Paisatgisme i medi rural
comentaris